‘Plus Token oplichters verplaatsen weer 13.000 bitcoin (BTC)’

847 totale weergaven

De oplichters achter Plus Token hebben 13.000 bitcoin (BTC) op de blockchain verplaatst, zo meldt een analist op Twitter. De actie is bedoeld om de bitcoin te mixen en de ontvangers ervan te maskeren.

Wat is Plus token?

De Plus Token haalde zo’n 70.000 BTC en 800.000 ether op bij hun slachtoffers. Halverwege 2018 werd investeerders een ‘high yield investment return’ beloofd. Daar bleek, uiteraard, niets van waar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plus Token is een van de grootste piramidespelen van de crypto industrie. Met deze enorme zak aan BTC kunnen de criminelen achter dit initiatief de prijs beïnvloeden. Wanneer iemand ineens duizenden bitcoin verkoopt dan zorgt dat voor reuring op de markt.

Beurzen

Bitcoin transacties zijn makkelijk te volgen. Op deze manier proberen goedwillende cryptobeurzen het gestolen geld te weigeren. Maar middels een aantal handige trucjes kunnen criminelen (en ook brave burgers, overigens) hun bitcoin anonimiseren.

Met behulp van bitcoin mixers worden de bitcoin ‘schoon gemaakt’, ze zijn niet meer zo makkelijk te volgen en kunnen zo in kleine plukjes alsnog op verschillende beurzen belanden. Op deze manier maken mensen het op zijn minst minder makkelijk om hun bitcoin te volgen.

Op zichzelf is dat niet illegaal, privacy is immers een recht. Maar ook criminelen maken gebruik van deze services.

Bitcoin mixen

Wat houdt het mixen van bitcoin ook alweer in?

Door “mixing” komt een bitcoin transactie in een grabbelton van bitcoin transacties. Daardoor is de uiteindelijke ontvanger van een bitcoin lastiger te traceren. Dat betekent niet dat degene ontraceerbaar is.

Aan het einde van de rit betekent dit dat de mensen met toegang tot de Plus Token-adressen nog altijd hun BTC en ether kunnen dumpen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...