Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

906 totale weergaven

In deze bitcoin update kijken we naar de prijs en koers van Bitcoin. Maar eigenlijk zijn altcoins vandaag een stuk interessanter: ze maken namelijk flink terrein winst. Verder in het nieuws meer over de ETF van VanEck-SolidX.

Bitcoin (BTC)

Op moment van schrijven kost één BTC ongeveer $10.270. Dat is nagenoeg hetzelfde als gisteren rond dezelfde tijd. Terwijl de prijs van Bitcoin gelijk blijft, gebeurt er wel iets anders opmerkelijks. De dominantie neem namelijk keihard af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar Bitcoin eerder deze week nog bijna 70% van de markt bevatte, is dat terug gezakt naar 66.85%. Altcoins pakken dus hun moment en er lijkt ‘nieuw’ geld richting deze munten te gaan.

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Altcoins

De afname van deze dominantie is ook duidelijk terug te zien in de prijs Ethereum en Ripple. Beide munten zijn in de afgelopen 24 uur namelijk met respectievelijk 7% en 16% gestegen (in zowel dollar als BTC-waarde). XLM boekt een winst van bijna 17%. De absolute uitschieters zijn Quant (+47%) en COSMOS (+34%).

Voorstel Bitcoin ETF SolidX

Een aanvraag voor een Bitcoin ETF is door CBOE BZX Exchange teruggetrokken. Dit werd op 17 september bekend gemaakt. De beslissing over het voorstel was al een aantal keer uitgesteld en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moest voor 18 oktober bepalen of ze een van de eerste bitcoin ETF’s van het land zou gaan goedkeuren of afwijzen. Maar zo ver komt het dus niet.

Het nieuws komt vlak nadat VanEck en SolidX samen zijn begonnen met het aanbieden van ‘Bitcoin Trust’ aandelen aan institutionele kopers. In de eerste drie weken sinds ze dit product aanbieden, was er maar voor $40.000 aan BTC verkocht. Deze institutionele beleggers bezitten of investeren minstens $100 miljoen. Het mag duidelijk zijn dat dit tegenvallende start was voor VanEck-SolidX.

VanEck lijkt de plannen voor de korte termijn zeer recent te hebben gewijzigd.

Het is inmiddels al de tweede keer dat VanEck en SolidX een verzoek voor de ETF intrekken. De bedrijven trokken hetzelfde ETF-voorstel in januari in, nadat een langdurige sluiting van de overheid een afwijzing dreigde te forceren.

Cryptotwitter

Terugkomend op de altcoins die met een flinke stijging bezig zijn. Binance heeft hier een interessant overzichtje van gedeeld. Maar liefst 90% van de handelsparen staat in het groen.

Als we nog even bij Binance blijven dan valt er nog iets op. Het handelsvolume neemt drastisch af. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Binance US voor de deur staat. Voor Amerikanen is het vanaf vandaag (18 september) mogelijk om te handelen op de ‘nieuwe’ cryptobeurs. Eerder vorige week (op 12 september) werd de handel op het reguliere platform voor Amerikanen afgesloten.

Deze opleving wordt door veel cryptofanaten gezien als begin van een altseason. De dominantie van Bitcoin neemt overduidelijk gestaag af en altcoins pakken hun momenten. Twitteraar Moon Overlord retweet een eerdere tweet waarin hij alles even in perspectief zet:

Bron: Coindesk

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd