Bitcoinfonds DigitalX met $1,9 miljoen aan BTC opgestart in Australië

941 totale weergaven

De crypto onderneming DigitalX uit Australië gaat een bitcoin (BTC) fonds opstarten, gevuld met $1,9 miljoen aan BTC uit eigen middelen. Dat maakt het investeringsfonds vandaag bekend.

Het niet-beursgenoteerde fonds mikt op klanten zoals family offices en nieuwe rijken die graag in bitcoin willen beleggen nu de rente op spaartegoeden negatief is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoinfonds met 215 bitcoin (BTC)

DigitalX is sinds 2014 actief in de bitcoin wereld, in eerste instantie als bitcoin miner. Maar gaandeweg kwamen daar andere diensten bij zoals trading, advisering van blockchain startups en asset management.

De oprichters van het bedrijf investeren sinds 2013 in bitcoin en bezitten inmiddels 431 bitcoin (BTC), zo blijkt uit een deponering bij de Australian Stock Exchange (ASX). Dat is omgerekend goed voor $3,8 miljoen (3,45 miljoen euro) op moment van schrijven.

Ter vergelijking: bitcoin had op 29 april 2013 een prijs van $134.

Het fonds heeft besloten om de helft, 215 BTC (omgerekend $1,9 miljoen), in een fonds te stoppen en mee te gaan handelen. Ze hopen dat een ‘kritische massa’ instapt om het fonds te vergroten. In ruil voor een bepaald rendement vragen ze als fondsmanager een percentage van het behaalde rendement.

Volgens DigitalX zit het qua cryptobeheer wel snor. Zowel de cryptovaluta van de klanten als van het bedrijf zijn opgeslagen door BitGo, een custodian die 20% van de onchain bitcoin transacties verwerkt. De fondsen zijn tot $100 miljoen ook verzekerd tegen verlies.

Ook zijn de fondsen ook geregistreerd op een (private) blockchain om deze te kunnen monitoren.

Rechtszaak

Als ICO-adviseur kreeg DigitalX vorig jaar een schadevergoeding van $1,8 miljoen aan hun broek. De firma heeft alle beschuldigingen langs zich neergelegd.

In mei 2019 is er echter een schikking getroffen: de eisers, in hun ogen gedupeerd door de ICO, kregen $275.000 in cash en $240.000 in aandelen.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd