Blockstream komt met nieuwe Bitcoin (BTC) wallet

1122 totale weergaven

Het Amerikaanse Bitcoin-bedrijf Blockstream komt met een nieuwe bitcoin wallet. De wallet krijgt de naam Aqua en is gebouwd voor beginners en gebruikers die een simpele Bitcoin-ervaring zoeken.

Geen zin in multisig en andere poespas? Dan is de Aqua wallet perfect voor jou. Met de nieuwe mobile-only wallet van Blockstream kun jij eenvoudig je bitcoin en ook Liquid assets managen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Liquid is een sidechain oplossing van Blockstream die de schaalbaarheid van Bitcoin ten goede moet komen.

Functionaliteiten van de wallet

Het gaat dus om een mobile-only wallet die vanaf heden beschikbaar is voor iOS en binnenkort ook voor Android. De wallet is gebouwd voor simplisme waarbij de focus vooral ligt op gebruiksvriendelijkheid.

Digitale assets versturen, ontvangen en binnen de app bitcoin kopen met Apple pay. Veel meer dan dat kun je er niet mee.

Daarmee is de Aqua wallet de perfecte tegenhanger van de Blockstream Green wallet die juist meer technische functionaliteiten ondersteunt. Dingen als multisig, Tor en andere opties zul je niet vinden in de Aqua wallet.

Blockstream Green als basis voor nieuwe Aqua wallet

De nieuwe Aqua wallet gebruikt het fundament van de Blockstream Green wallet om een veilige en betrouwbare basis aan te kunnen bieden.

Net als Blockstream Green is de Aqua wallet volledig open-source. Blockstream hoopt dan ook dat leden van de Liquid Federation de Aqua wallet onder hun eigen merknaam gaan uitgeven.

Verder geeft het bedrijf aan zowel de Blockstream Green wallet als de Aqua wallet naast elkaar te blijven doorontwikkelen. Met Blockstream Green richt het bedrijf zich meer op de power users die op zoek zijn naar meer geavanceerde mogelijkheden. Terwijl Aqua meer gericht is op de casual bitcoiner.

Blockstream Green is dan ook te gebruiken op alle grote besturingssystemen, terwijl Aqua alleen beschikbaar wordt voor de mobiele telefoon. Als laatste geeft Blockstream aan dat de singlesig functionaliteit van de Aqua wallet binnenkort ook zijn weg naar Blockstream Green zal vinden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....