Bull Bitcoin gaat Liquid van Blockstream integreren op cryptobeurs

Blockstream werkt al geruime tijd aan een product dat bovenop bitcoin is gebouwd. Deze second layer oplossing heet Liquid gericht op zakelijke afnemers. Sinds vandaag vorige week er een nieuwe partner aan dit stukje ‘tech’ verbonden.

Bull Bitcoin partner Liquid

Bull Bitcoin, een Canadeze bitcoinbeurs, gaat Liquid in 2020 integreren op haar platform. Met haar aanwezigheid komt het totaal op 30 partners.

De exchange schaart zich in het rijtje met onder andere OKCoin, Bitfinex en Bitmex.

Dit nieuws is bekend gemaakt op de Baltic Honeybadger conferentie in Riga. CEO Francis Pouliot vertelde dat ze Liquid, en dus L-BTC betalingen, gaan integreren.

Daarmee gaat de exchange betalingen met LBTC accepteren. Hij legt uit dat het eigenlijk een hele logische en makkelijke stap is:

Dit is technisch gezien vrij eenvoudig. De core onderdelen van Liquid zijn namelijk afkomstig van een fork van bitcoin.

Als je deze bitcoin core kunt integreren in jouw bedrijf (denk aan het genereren van adressen en het ontvangen en verzenden van betalingen), dan is dat met Liquid net zo makkelijk.

Francis Pouliot

Verder zegt hij dat dit ook een logische stap is omdat het business model van de beurs is gebaseerd op het succes van bitcoin. Hoe meer er bijgedragen kan worden aan de adoptie van het ecosysteem, hoe beter.

Snellere transacties BTC

Door deze doorvoering kunnen gebruikers makkelijker interacten met andere cryptobeurzen. Het gebruik van Liquid maakt transacties tukken sneller en goedkoper.

Het lost ook een probleem op: Canadese handelaren gingen nog vaak naar non-custodian platforms toe om hier hun BTC te verhandelen. Door de integratie van Liquid op de beurs, zal er meer liquiditeit komen.

We gaan een starten om de verschllende nieuwe elementen in de cipher nodes te integreren. Dit is de open source backend die Bull Bitcoin gebruikt. 

Francis Pouliot

De integratie van Liquid op Bull Bitcoin is gepland voor begin 2020 en de exchange zal ook direct een eigen valuta uitgeven op het Liquid-netwerk.

De token L-CAD is gekoppeld aan de Canadese dollar. Naar verwachting gaat deze token gebruikt worden als voucher voor het kopen van Bitcoin vanaf Bull Bitcoin.

Producten op Liquid

Het virus verspreid zich: steeds meer producten komen op de sidechain van bitcoin terecht. Tether (USDT) is inmiddels namelijk ook al op Liquid uitgebracht.

Daarmee kun je jouw LBTC omwisselen voor de Liquid USDT. Verder is het ook al mogelijk om aandelen bovenop Liquid (en dus bitcoin) uit te brengen.

Liquid is dus een sidechain, gebouwd bovenop het bitcoinnetwerk. Het is gekoppeld aan het netwerk van de belangrijkste cryptomunt, maar is geen onderdeel van dát ecosysteem.

Tegelijkertijd is het netwerk van de sidechain wel zo gebouwd dat het zoveel mogelijk communiceert met en gebruik maakt van het netwerk van bitcoin.

We spraken eerder dit jaar met Francis Pouliot op The Next Web in Amsterdam. Zie hieronder het gesprek dat me met hem hadden over de toekomst van BTC.

Bron: AMBcrypto

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!