Crypto Inside de top 5 #11- Sunday Bloody Sunday: bitcoin onder 7.000 dollar en markt levert meer dan 40 miljard in

345 totale weergaven

Bitcoin is zondagavond onder de 7.000 dollar geschoten. De koers duikelde van ca. 7.250 dollar naar onder de 6.800 dollar in korte tijd. Het laagste Sindsdien schommelt de koers tussen de 6.750 en 6.800 dollar. De bodem blijkt voorlopig op 6.647 dollar te liggen, het laagste punt van bitcoin sinds 9 april 2018.

Bitcoin onder 7.000 dollar

De totale marktkapitalisatie is ook gezakt onder de 300 miljard dollargrens. Een hack van de kleine Zuid-Koreaanse ruilbeurs Coinrail zou volgens de diverse media de reden zijn van de duikeling.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Misschien nog wel belangrijker is het nieuws dat de Amerikaanse autoriteiten prijsmanipulatie door de vier grootste cryptoruilbeurzen ter wereld onderzoeken. The Wall Street Journal bericht na op basis van “betrouwbare bronnen”. Het betreft de ruilbeurzen Bitstamp, Coinbase, Kraken en itBit. Om precies te zijn gaat de CFTC de handel in bitcoinfutures onderzoeken. De ruilbeurzen moeten al hun data aan de autoriteiten overhandigen.

Crypto Inside de top 5 #11- Sunday Bloody Sunday: bitcoin onder 7.000 dollar en markt levert meer dan 40 miljard in

Crypto Inside de top 5

De overige cryptovaluta uit de top 5 kregen ook een klap. De afgelopen week kleurden rood:

Ethereum: - 13%
Ripple: - 14%
Bitcoin cash: - 19%
EOS: - 21%
Litecoin: - 13%

Wat zeggen analisten over bitcoin? Volgens Newsbtc ziet het er voorlopig niet rooskleurig uit en is er weinig weerstand voor bitcoin om naar 6.000 dollar terug te zakken. Anderzijds kunnen handelaren grootschalig bitcoin gaan inkopen zodra de koers nog verder onder 6.700 dollar gaat zakken.

Analyse Crypto Academy

Jan Robert Schutte van Crypto Academy spreekt ook van een bloedbad op de cryptovalutamarkt.

Bronnen: Newsbtc / CNBC / Wall Street Journal

Sunday Bloody Sunday werd in 1983 een hit van U2. De Ierse band schreef dit naar aanleiding van ongewapende demonstratie door veertien Noord-Ieren voor burgerrechten in 1972. Deze groep werd door het Britse leger neergeschoten.

Inschrijven nieuwsbriefMeer Crypto Inside de top 5?

Disclaimer: bovenstaande auteur heeft kleine hoeveelheden cryptovaluta in bezit. Wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...