Crypto update – Bitcoin stabiel, piek eind 2017 mogelijk nog 22 jaar voor ons

Crypto update - Bitcoin kent dit jaar een stijging van bijna 40 procent, waarmee de belangrijkste cryptomunt ter wereld weer boven het niveau van 5.000 dollar staat op meer dan 5.250 dollar. Voor vandaag koerst de cryptomunt iets lager, op een min van een half procent.

Opvallende stijgers in de top 50 zijn Enjin coin, met een plus van 13 procent, Binance Coin en Chainlink met een stijging van meer dan 5 procent, en Bitcoin Diamond, met een stijging van meer dan 6 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geen zekerheid

Volgens Kevin Dennean, analist bij zakenbank UBS, kan het nog lang duren voordat cryptofans weer kunnen juichen. Bitcoin zal niet snel tot het voormalige topniveau van 20.000 dollar, aangedaan in december 2017, terugkeren. Dennean vergeleek verschillende bubbels en komt daarmee tot de volgende conclusie:

“Als je kijkt hoe lang het duurt voordat oude piekniveaus worden bereikt, dan valt op dat dit behoorlijk lang kan duren. In het geval van de Dow Jones-index nam dat 22 jaar in beslag. Ook zijn de rendementen volgend op een grote crash vaak jarenlang niet bijzonder hoog.

Misschien moeten cryptofans eens goed nadenken over wat er na het klappen van een zeepbel gebeurt. Er is geen zekerheid dat een index of andere belegging terugkeert naar het oude piekniveau”

Na de piek op een niveau van bijna 20.000 dollar van eind 2017 volgde de val tot een dieptepunt van minder dan 4.000 dollar. Dit jaar is er dus een relatief beperkte opleving vanaf dat niveau, zo geeft de analist aan (nog altijd een 40-procent stijging (hallo!!?)).

Dennean heeft diverse crashes op de beurs naast elkaar gelegd. Daarbij zitten de historische instorting van de Dow Jones-index van 1929, de val van de Japanse aandelenmarkt in 1989 en het klappen van de dotcomzeepbel in het jaar 2000.

Positief

Cryptobull en marktonderzoeker Tuur Demeester kwam ondertussen met een nieuw onderzoek en geeft aan bullish te zijn op crypto, en dan met name bitcoin.

In een vijftien pagina’s tellende analyse geeft de Belg aan waarom de cryptomunt op het moment bepaalde waarde heeft en waar de prijs naartoe gaat. Volgens Demeester is bitcoin in haar laatste fase van een berenmarkt. Haar lange termijn “risk-reward ratio” blijkt op het moment het meest interessant ten opzichte van welk actief ter wereld dan ook.

“In my view this is the most important research that we've produced since our 2015 publication "How to Position for the Rally in Bitcoin."”, zo schrijft Demeester.

Vandaag op Bitcoin Magazine Nederland meer over die analyse. Hou het in de gaten!

Verder op crypto Twitter

en

Een hele hele hele Goede Vrijdag!!

In het nieuws

https://www.youtube.com/watch?v=TSrIhJS1XvM&t=7s

Foto: Flickr / Tim Reckman

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptoupdate