Duitse overheid liquideert 900 Bitcoin; 400 BTC overgemaakt naar Coinbase en Kraken

6442 totale weergaven
duitsland

Een met “Duitse Overheid (BKA)” gelabelde wallet heeft voor meer dan $54 miljoen aan Bitcoin verkocht. De wallet van de Duitse overheid verkocht 900 Bitcoin in drie afzonderlijke transacties op 25 juni. Dat blijkt uit on-chainanalyses waar diverse media over berichten.

Duitsland verkoopt bitcoin

De eerste transactie van 200 BTC is er naar de Coinbase-beurs gestuurd, terwijl de tweede overdracht van 200 BTC naar de Kraken-beurs is gestuurd. Een derde transactie, ter waarde van 500 BTC of meer dan $30 miljoen, is echter naar wallet “139Po” gestuurd, die volgens de on-chain inlichtingendienst Arkham Intelligence onbekend bleef.

Hoewel wallet “139Po” onbekend blijft, is het niet de eerste keer dat de Duitse overheid ermee heeft geïnteracteerd. De Duitse overheid stuurde eerder 800 BTC naar het adres op 20 juni en nog eens 500 BTC op 19 juni, slechts zes dagen geleden.

Na de overdrachten van vandaag houdt de wallet nog steeds 46.359 Bitcoin, volgens Arkham Intelligence.

De wallet gelabeld door de overheid, die voor meer dan $2,8 miljard aan BTC bevat, kan aanzienlijke verkoopdruk introduceren die de Bitcoin-prijs verder onder de cruciale psychologische grens van $60.000 kan duwen.

Meer Bitcoin verkoopdruk van Duitsland en Mt. Gox?

Volgens de populaire analist Willy Woo suggereren technische grafiekpatronen dat Bitcoin mogelijk een correctie kan doormaken die tot vier weken duurt voordat de prijsstijging hervat. De analist schrijft in een X-post van 22 juni aan zijn meer dan 1,1 miljoen volgers: “Als ik dit model bekijk… waarschijnlijk nog 1-4 weken afkoeling voordat de #Bitcoin prijsactie voldoende saai is. Grafiek: Intensiteit van speculanten die casinospellen spelen.”

De wallet gelabeld door de Duitse overheid wekte voor het eerst verdenkingen van mogelijke Bitcoin-verkoop op 19 juni, toen het een overdracht van 6.500 BTC uitvoerde ter waarde van meer dan $425 miljoen. Naast de overdracht naar de niet-getagde wallets, is het meeste verstuurd naar gecentraliseerde beurzen (CEXs).

Dat wijst er doorgaans op dat Duitsland zijn ooit in beslag genomen bitcoin wil verkopen. Voor de overdracht bevatte de wallet bijna 50.000 BTC sinds februari 2024. Men gelooft dat de fondsen in beslag zijn genomen van de exploitant van de piratenfilmsite Movie2k.

Juli kan leiden tot meer verkoopdruk op Bitcoin, aangezien de ingestorte cryptobeurs Mt. Gox aankondigde dat het gaat beginnen met het terugbetalen van zijn failliete gebruikers. Meer dan $9,4 miljard aan Bitcoin is verschuldigd aan ongeveer 127.000 schuldeisers van Mt. Gox, die al meer dan 10 jaar wachten om hun fondsen te recupereren, wat aanzienlijke verkoopdruk op Bitcoin kan introduceren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...