Deze Zwitserse email-dienst heeft ruim 1,5 miljoen euro aan bitcoin opgepot

1106 totale weergaven
|

Hold on for dear life oftewel Hodl, een van de oudere principes onder (sommige) bitcoiners. Je verkoopt je bitcoin (BTC) nooit, wat de prijs ook doet, omhoog dan wel omlaag. Ook bedrijven potten hun digitale, censuurvrije geld op. Zoals ProtonMail, een end-to-end versleutelde email-dienst uit Zwitserland, onlangs op Twitter onthulde.

ProtonMail is een bitcoin hodler

ProtonMail accepteert al jaren bitcoin als betaalmiddel. Het onderstaande tweetje was een antwoord op een opmerking van een klant. Deze klant had er spijt van dat hij zijn BTC had uitgegeven aan de email-dienst: hij had deze beter kunnen sparen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De interactie kwam op gang door een oproep van John Carvalho van BitRefill. Met deze dienst uit Stockholm kun je een cadeaubon of voucher van bijvoorbeeld Bol.com kopen met bitcoin of lightning. Zijn (tegendraadse) advies: laat je bitcoin niet voor je werken.

ProtonMail is pro-Bitcoin

ProtonMail is in 2014 opgericht door Andy Yen, Jason Stockman en Wei Zon en is gevestigd in de regio Genève. De twee servers zijn ook gevestigd in Zwitserland, buiten het zicht van de Europese Unie en de VS. In tegenstelling tot email-diensten zoals Gmail of Outlook, zijn de berichten zodanig versleuteld dat Protonmail deze niet kan lezen.

Men accepteert ook giften in bitcoin en naar verluidt is er ruim 200 bitcoin op haar bitcoin adres binnengekomen aan bedrijfsinkomsten en donaties. Omgerekend ruim 1,71 miljoen dollar (1,54 miljoen euro) op basis van de huidige bitcoin prijs.

En ook ProtonMail overwoog in juli 2018, vlak voor de cryptowinter, zelfs een initial coin offering (ICO) om extra kapitaal op te halen. Maar door dat plan is een streep gegaan.

Retailers

Bitcoin rukt als betaalmiddel steeds meer op in de retail – en e-commercewereld. Zo sloot onlangs Bitcoin Suisse een partnership met Wordline om bitcoin betalingen bij 65.000 winkels voor elkaar te boksen.

Verder zijn er in Frankrijk ketens als Decathlon en Foot Locker die bitcoin accepteren als betaalmiddel. Ze incasseren zelf nog altijd euro of – in het geval van Zwitserland – de frank.

Ook is het de vraag hoe vaak de keuze valt op BTC of dat men naar de ‘ouderwetse’ pin – of creditcardpas grijpt. Ook betaalopties via techbedrijven als Apple, Google en Facebook zijn in opkomst. Bitcoin daarentegen is het enige netwerk zonder eigenaar en censuur.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCprivacy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...