Er gaan dagelijks bijna 1.500 bitcoin verloren, aldus analist Timothy Peterson

954 totale weergaven

Miners produceren op dit moment ongeveer 900 bitcoin per dag en analist Timothy Peterson claimt dat er dagelijks bijna 1500 bitcoin verloren gaan.

Volgens zijn berekeningen zijn er op dit moment ongeveer 13.9 miljoen bitcoin in omloop. Een getal dat in schril contrast staat met de 18.3 miljoen bitcoin die we vrijwel overal terugvinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een tweet van een paar dagen geleden geeft Peterson, op basis van die claim, aan dat de bitcoin-supply op dit moment krimpt. Dagelijks gaan er 1500 bitcoin ter waarde van $15 miljoen verloren. Hetgeen betekent dat er nooit meer dan 14 miljoen bitcoin in omloop komen.

1500 verloren bitcoin per dag is veel

Het klinkt bijna een beetje ongeloofwaardig, 1500 bitcoin die om verschillende redenen op dagelijkse basis verdwijnen. Verschillende mensen op Twitter trokken de claim van Peterson in twijfel, maar zelf hield hij voet bij stuk en verwees hij naar zijn onderzoek.

In het onderzoek voor Cane Island Digital Research valt te lezen dat er jaarlijks ongeveer 4% van de beschikbare bitcoin verloren gaan. Op basis hiervan berekende Peterson het getal van 1500 verloren bitcoin per dag.

Verder claimt men in het onderzoek dat het maximale aantal bitcoin dat ooit in omloop is geweest 14 miljoen was en dat deze top in april van dit jaar werd bereikt. Sindsdien hebben we een daling ingezet en gaan we daar volgens het onderzoek nooit meer bovenuit komen.

Hoe gaan die bitcoin dan verloren?

Volgens het onderzoek gaan er vanaf mei 2020 meer op dagelijkse basis meer bitcoin verloren dan er bijkomen. Dat zou een positief effect op de prijs moeten hebben aangezien er steeds minder bitcoin in omloop zijn, terwijl de vraag naar bitcoin toeneemt.

De hoofdredenen voor het verloren gaan van bitcoin zijn volgens het onderzoek: het per ongeluk weggooien van hardware waar bitcoin op staan opgeslagen, het verliezen van private keys, het overlijden van een bitcoin-gebruiker zonder iets te regelen met betrekking tot zijn private keys en natuurlijk het sturen van bitcoin naar een verkeerd adres.

Persoonlijk denk ik dat die 1500 verloren bitcoin aan de hoge kant is, maar laat het een reminder zijn dat het belangrijk is om je bitcoin goed te beschermen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....