Goedemorgen Bitcoin: Man verliest 1.400 BTC na foute update wallet

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin (BTC) koers schiet door de $12.000, Max Keiser kraakt de dollar

De Bitcoin (BTC) koers heeft dinsdag einde van de middag de $12.000 doorbroken, een niveau waar de koers twee weken geleden sterk is afgewezen.

Bitcoin wist de maand augustus zeer bullish af te sluiten. De beste sluiting sinds januari 2018. Weet hij het deze keer vol te houden en richting $14.000 te stoten?

Pakken we de Clark Moody Bitcoin Dashboard erbij, dan ligt de totale marktwaarde van BTC op 220 miljard. Dat is 6 miljard dollar lager dan op 8 augustus. Dat was met 226 miljard dollar de hoogste totale waarde voor de cryptomunt dit jaar.

Dat is nog niets vergeleken met eind 2017 toen een minder aantal Bitcoin samen goed waren voor bijna 800 miljard dollar. De goudmarkt is nog steeds ruim 50 keer groter dan wat de Bitcoin markt nu is.

Had je begin 2020 geld in Bitcoin gestoken, dan was het rendement ruim 60% geweest. Ook over een periode van 12 maanden laat de munt een rendement zien van bijna 25%.

Satoshi Nakamoto, de geniale en anonieme uitvinder(s) van Bitcoin

September staat in het teken van een heuse Bitcoin Maand. Huh? Maar jullie schrijven toch al elke dag over Bitcoin?

Ja, dat klopt, maar deze maand is er elke dag om 15 uur ruimte voor een meer verdiepend artikel. Een long read over de basisprincipes, de technologie of over toepassingen voor beginners en gevorderden (wallets en apps).

En als klap op de vuurpijl pakken we vandaag (woensdag 2 september) uit met een prijsvraag waarmee mooie prijzen te winnen zijn, dus stay tuned!

De eerste week staat in het teken van de basisprincipes en – beginselen van Bitcoin. In de weken daarna duiken we iets meer de techniek in. Wat zijn nodes, miners en wat is een UTXO? We vervolgen de maand met een aantal artikelen voor de beginner over het kopen, bewaren en versturen van BTC en sluiten af met diepgang op het gebied van onder andere de privacy en schaalbaarheid van Bitcoin.

We beginnen dus met de basisbeginselen van Bitcoin. Daarvoor moeten we terug naar 2008, het jaar dat het begon voor Bitcoin.

Een van de grootste mysteries uit de wereld van Bitcoin is namelijk de identiteit van Satoshi Nakamoto, de anonieme uitvinder(s) van ons internetgeld. Wie is deze man of vrouw? Opereerde Nakamoto alleen of in een groep? Is het nu een Japanner of niet? Leeft hij nog?

Man verliest 1.400 BTC na foute update wallet, Binance ‘kent’ hacker

Een aantal dagen geleden maakte een Github gebruiker melding van een hack. Hij verloor 1.400 Bitcoin (BTC) als gevolg van een verkeerde update van zijn Electrum wallet.

Nader onderzoek toont aan: de hacker heeft hoogstwaarschijnlijk een account bij de populaire beurs Binance.

De onderzoeksfirma Crystal Blockchain heeft na de hack de Bitcoin blockchain geanalyseerd en de gestolen coins in kaart gebracht. De hacker heeft namelijk een deel van de 1.400 BTC al weer verplaatst.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de hackers afkomstig zijn uit het Russische Sint-Petersburg. Dat de hackers gebruik maakte van een VPN-dienst zaait wel twijfel over de precieze herkomst van hen.

Maar gelukkig is het adres te linken aan een account op Binance, een beurs waarbij identificatie verplicht is.

Maar eerst nog even kort: wat is er precies gebeurd?

In februari 2019 opende iemand op Github al een issue omdat hij destijds 0,9 Bitcoin (BTC) kwijtraakte door een hack. De gebruiker kreeg een melding (afkomstig van een – volgens het slachtoffer – server van Electrum zelf) om de wallet software te updaten.

Dit had hij beter niet kunnen doen, want daardoor installeerde hij een kwaadaardige update van de wallet. Er zat een backdoor in de software, die hij van de niet-officiële website had gedownload.

Deze versie verifieert de signatures niet en daardoor gebruikte hij een verkeerde versie van de wallet, zonder het te weten. Dit resulteerde in het verlies van zijn Bitcoin.

Tip: download alleen software van de officiële website van een walletmaker.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...