Europa onderzoekt regelgeving voor cryptomunten

De Europese Commissie onderzoekt of er nieuwe Europese wetten nodig zijn voor het reguleren van cryptomunten. Dat kondigde vicevoorzitter Valdis Dombrovskis maandag aan.

Regulering cryptomunten

Dombrovskis benadrukte zowel de kansen als de risico’s. De boodschap in een notendop: ‘we’ moeten mee met onze tijd, maar Europa wil grip houden op de risico’s van dit fenomeen en deze mogelijk reguleren met extra regels.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkele citaten van Dombrovskis:

Cryptomarkt

Beleggen in cryptomunten is sinds eind 2017 onverminderd populair geworden. In Nederland zijn er circa 850.000 beleggers in cryptomunten, becijferde Multiscope onlangs. De koers van de bitcoin, de grootste cryptomunt met een marktkapitalisatie van ruim 180 miljard dollar, is sinds begin januari gedaald van 14.200 dollar naar het huidige koersniveau van 10.700 dollar.
De totale cryptomuntenmarkt is 464 miljard dollar groot. De markt is in tegenstelling tot de aandelenmarkt zeer volatiel. Ook zijn er sterke aanwijzingen dat criminelen hun zwarte inkomsten omzetten in cryptomunten.

Crypto = embryo

De cryptomunt zit nog in de embryonale fase vergeleken met andere markten, zoals deze inzichtelijke visual aantoont.

Bronnen: Europese Commissie / The Money Project

Foto: Andrew Gustar (Flickr.com/CC)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...