F2Pool waarschuwt: weinig bitcoin miners zijn nu nog winstgevend

5486 totale weergaven
Bitcoin miners moeten omgaan met nieuwe realiteit opbrengsten dalen nu écht na halving

Volgens F2Pool zijn er nog maar vijf mijn-ASIC’s winstgevend nu de bitcoin koers onder de $55.000 is gezakt en de hashprijs op een historisch dieptepunt staat. F2Pool zit achter de gelijknamige bitcoin mining pool.

Bitcoin mining hardware, ook wel ASIC’s (Application-Specific Integrated Circuits) genoemd, zijn speciaal ontworpen hardware voor het minen van Bitcoin. Deze machines zijn veel efficiënter dan algemene computerhardware zoals CPU’s of GPU’s.

Winstgevendheid en break-even prijzen

Op dit moment blijven de volgende vijf ASIC-iminers wnstgevend bij de huidige prijzen:

  1. Antminer S21 Hydro: break-even prijs van $39.581
  2. Antminer S21: break-even prijs van $43.292
  3. Avalon A1466I: break-even prijs van $48.240
  4. Antminer S19 XP Hydro: break-even prijs van $51.456
  5. Antminer S19 XP: break-even prijs van $53.187

De Whatsminer M56S++ balanceert op het randje van winstgevendheid met een break-even prijs van $54.424, terwijl de Bitcoin-prijs op dat moment $54.407 bedroeg.

Impact van halving en hashrate

Sinds de halving zijn miners onder druk komen te staan, vooral door de gestegen moeilijkheidsgraad en de verminderde beloning per blok. De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining is vrijdag met 5% gedaald, maar desondanks is de hashrate van het netwerk blijven dalen. De hashrate is een maatstaf voor de totale rekenkracht van alle miners in het netwerk. Een dalende hashrate wijst erop dat minder miners actief zijn, mogelijk omdat mijnen minder winstgevend is geworden.

Historische Laagste Hashprijs

De hashprijs, een maat voor de inkomsten van miners per eenheid rekenkracht, bereikte vrijdag een historisch dieptepunt van $44,50 PH/s per dag. Dit gebeurde ondanks een negatieve moeilijkheidsaanpassing van 5%, wat normaal gesproken zou moeten helpen om de inkomsten te stabiliseren door het minen iets makkelijker te maken.

 

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...