Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Twee Canadese oplichters zijn door de Verenigde Staten aangeklaagd voor witwassen en fraude. Ze lichtten een persoon uit Oregon op door hem af te zetten voor meer dan $230.000 aan Bitcoin.

Fraude met Bitcoin

Advocaat Billy J. Williams verklaarde dat Jagroop Singh Khatkar en Karanjit Singh Khatkar betrokken waren bij het witwassen van geld en identiteitsdiefstal. De daders van respectievelijk 23 en 24 jaar oud worden aangeklaagd door de Department of Justice van Oregon. De identiteit van het slachtoffer is niet bekend gemaakt. Beide Indo-Canadezen begonnen in 2017 al met deze praktijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het rapport maakten de oplichters een twitteraccount aan met de naam @HitBTCAssist. Hiermee hebben ze nietsvermoedende slachtoffers doen geloven dat ze de helpdesk waren van de cryptobeurs uit Hong Kong. HitBTC staat bekend om de problemen met uitbetalingen en stortingen en dus kozen de twee een strategische beurs uit.

Oplichters slaan slag

Zodra gebruikers vragen stelden over hoe de munten van het platform afgehaald kunnen worden, sloegen de schurken toe. Ze vroegen door tot ze met alle informatie toegang konden krijgen tot het email en het account op de cryptobeurs van de gedupeerde. Hierdoor hebben ze 23 BTC van het account van de slachtoffer uit Oregon in bezit gekregen.

Via de blockexplorer is heel mooi te zien dat de buit netjes is verdeeld. Een van de twee heeft de munten inmiddels op exchange Kraken verkocht. Naast deze concrete zaak is niet bekend of er meer personen slachtoffer zijn geworden van deze fraudedesk.

Een van de oplichters is vorige maand op het vliegveld van Nevada gearresteerd en zijn processen beginnen in oktober. De handlanger is echter nog steeds niet gevangen. De verwachting is dat hij zich ergens ergens in Canada verstopt verstoppen. Het twitter account is inmiddels opgedoekt.

Bron: justice.gov

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfraude