Gaat miljardair Michael Dell bitcoin (BTC) kopen?

3724 totale weergaven
Top 13 volgende crypto bull run tokens

Michael Dell, oprichter en CEO van Dell Technologies, zorgt voor veel speculatie op sociale media. Hij suggereert dat zijn bedrijf Bitcoin mogelijk als een investering gaat verkennen.

Gaat miljardair Michael Dell bitcoin (BTC) kopen?

Op 21 juni tweette Dell: “Schaarste creëert waarde,” een uitdrukking die associaties oproept met Bitcoin vanwege de beperkte voorraad van 21 miljoen munt tegenover de stijgende vraag. Zijn tweet trok snel de aandacht van Michael Saylor, een prominente voorstander van Bitcoin als bedrijfsreserves.

Dell’s daaropvolgende repost van Saylor’s reactie, samen met een afbeelding van Cookie Monster die Bitcoin eet, zorgde voor speculaties in de markt dat hij in de toekomst in de cryptocurrency kan investeren, hetzij privé of zakelijk.

$2,1 miljard cashout

Zijn post komt op een opmerkelijk moment.

Zo is bijvoorbeeld de aandelenkoers van Dell Technologies bijna vervijfvoudigd sinds de terugkeer naar de beurs in december 2018. Alleen al in de afgelopen 18 maanden is het gewone Class C-aandeel van het bedrijf gestegen van $40 naar $145 per aandeel, waardoor Dell’s nettovermogen verviervoudigde tot ongeveer $120 miljard, waarmee hij de 14e rijkste persoon ter wereld is.

Tot nu toe, in 2024, heeft Michael Dell $2,1 miljard gecasht terwijl hij 58% van het bedrijfseigendom behoudt. Met andere woorden, hij heeft overtollig kapitaal beschikbaar om te investeren in de Bitcoin-markt, vooral tegen de achtergrond van de stijgende Amerikaanse schulden, die de waarde van de Amerikaanse dollar in de toekomst negatief kunnen beïnvloeden.

Wat als Dell Technologies’ portefeuille voor 1% in Bitcoin gaat?

Joe Consorti, een analist bij de Bitcoin Layer—een wereldwijd macro-onderzoeksbureau—stelt dat Bitcoin kan profiteren van bedrijven zoals Dell Technologies, gezien hun potentieel om overtollig geld te vergaren dankzij de opkomst van kostenbesparende AI-technologieën.

“Buitensporige rendementen op hun reserves tijdens deze AI-boom zullen een extra buffer bieden voor kapitaalallocatie in een tijd waarin uitgaven en schaalvergroting in de computerproductie niet zo snel en hevig zijn betwist in decennia,” schrijft hij. “Dell heeft $5,83 miljard in contanten om dat te laten gebeuren.”

Voor bedrijven kan het aanhouden van zelfs een klein percentage van de balans in Bitcoin—zeg 1%—hun een significant voordeel geven ten opzichte van concurrenten.

Bijvoorbeeld, als Dell Technologies 1% van zijn $5,83 miljard aan contanten reserveert voor Bitcoin, wat neerkomt op $58,3 miljoen, kan deze investering in slechts één jaar groeien tot $118,7 miljoen, gebaseerd op Bitcoin’s historische jaarlijkse rendementen van ongeveer 103,5% over het afgelopen decennium.

Historische gegevens suggereren dat bedrijven aanzienlijk kunnen profiteren van Bitcoin-investeringen. Zo heeft Saylor’s MicroStrategy bijvoorbeeld een verbluffende winst van ongeveer $6,33 miljard behaald uit zijn strategische BTC-aankopen in de afgelopen jaren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd