Goedemorgen Bitcoin: Aantal kleine bitcoiners groeit sterk, afname ‘whales’

900 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin heeft interesse van 33% Amerikaanse investeerders’, aldus Grayscale

Volgens Grayscale toont meer dan een derde van de Amerikaanse beleggers interesse om in Bitcoin en andere cryptovaluta te investeren.

Grayscale is een van de grootste investeringsmanagers voor cryptovaluta uit de wereld. Voor hun Bitcoin Trust (GBTC) weten ze veel bitcoins in de markt op te kopen.

Grayscale is van mening dat dit een wake-up call moet zijn voor financiële adviseurs. Ze moeten zich in crypto-activa verdiepen om de overgang en introductie van nieuwe gebruikers naar de markt te vergemakkelijken.

‘Crypto mom’ aangenomen voor tweede termijn als commissaris bij SEC

Hester Peirce, ook bekend als ‘Crypto Mom’, gaat nog eens vijf jaar door met haar werk als commissaris bij de Securities and Exchange Commision (SEC). En dat kan wel eens goed nieuws zijn voor Bitcoin!

De SEC is de Amerikaanse toezichthouder op effectenbeurzen, wat deels te vergelijken is met de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Dit nieuws is met veel blijdschap door de crypto community verwelkomd. Peirce heeft namelijk niet voor niets de naam ‘Crypto Mom’ gekregen. In de afgelopen jaren heeft ze zich gemanifesteerd als pro-Bitcoin.

Nu is ze voor een tweede termijn aangenomen, waardoor ze de industrie kan blijven verdedigen tot ten minste het jaar 2025.

Een stemming in het de senaat resulteerde woensdag in de benoeming van Peirce, gevolgd door een officiële bevestiging die gisteren plaatsvond.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...