Goedemorgen Bitcoin: Man verloor in 2010 bijna 9.000 Bitcoins

1037 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Man verloor 10 jaar geleden $600 aan Bitcoin, dat is nu $100 miljoen waard

Een vroege bitcoiner onder de schermnaam ‘Stone Man’ verloor op 10 augustus van 2010 voor $600 aan bitcoin (BTC). Het ging toen om 8.999 BTC. Dat is nu een veelvoud waard: de verloren BTC zouden vandaag de dag ruim $100 miljoen waard zijn.

Op het forum genaamd BitcoinTalk deed de bitcoiner zijn beklag. Hij maakte zelf een fout waardoor hij niet meer bij zijn BTC kon. Honderden dollars verliezen is natuurlijk vervelend, maar het potentiële fortuin dat de bitcoin nu waard zijn maken het verhaal extra zuur.

Bitcoin was in 2010 een stuk minder makkelijk te gebruiken dan nu. In principe kun je tegenwoordig met een enkele app of zelfs een enkel papiertje je bitcoin veiliger opslaan dan toen.

Er waren in deze tijd nog geen seed phrases of simpele manieren om een wallet te herstellen. Bitcoin adressen werden toen opgeslagen in een enkel bestandje genaamd ‘wallet.dat’. Als je het kwijt bent, dan is het weg.

Je kunt tal van voorbeelden bedenken waarop zo’n bestand kwijt kan raken: je vergeet uberhaupt dat je deze veilig moet opslaan, of je harde schijf of USB-stick geeft een foutmelding.

Lees ook: Bitcoin opslaan: 5 tips van een privacy expert

‘Kwetsbaarheid Tor netwerk werd gebruikt om Bitcoin (BTC) te stelen’

Hackers hadden dit jaar invloed op het privacy netwerk genaamd Tor en de gelijknamige browser. Op een zeker moment hadden zij 24% van de ‘exit relays’ onder controle waarmee zij bitcoin transacties konden overnemen.

De hackers richten zich met name op bitcoin mixing platformen en stalen op slinkse wijze geld van hun slachtoffers.

Dat blijkt uit onderzoek van een pseudoanonieme cybersecurity onderzoeker genaamd ‘nusenu’.

‘Rusland bouwt aan spionagesoftware voor Bitcoin (BTC)’

Rusland bouwt aan een tool om bitcoin transacties en adressen in kaart te brengen. De overheidsinstantie die zich bezig houdt met het monitoren van de financiële wereld (Rosfinmonitoring) wil een tracking tool bouwen voor de bitcoin blockchain. Dat meldt het Russische RBC.

Russische regelgevers gaan in zee met de Physics Institute van Moskou Universiteit om te bouwen aan het ‘Transparent Blockchain’ project. Het doel is duidelijk: geldstromen van bitcoin in kaart brengen.

De overheid implementeerde eerder al een soortgelijk systeem om de drugshandel in het land in de gaten te houden.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...