Goedemorgen Bitcoin: Bende opgerold die $42 miljoen verduisterde

747 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Binance helpt bij oppakken bende die $42 miljoen aan crypto witwaste

Door de hulp van Binance heeft de politie in Oekraïne een bende witwassers weten op te pakken. De drie verdachten zouden $42 miljoen hebben witgewassen via cryptocurrency’s. De samenwerking tussen Binance en de politie was geheim, zo maakt de bitcoin beurs bekend.

Bij de beurs was er een team die samen met de firma TRM verdachte transacties op ging sporen. Daarbij ging het specifiek om transacties die vanuit Binance naar “Bulletproof Exchanges” zijn verstuurd.

Dat zijn beurzen waarbij klanten zich niet hoeven te identificeren.

Het gaat namelijk om drie mannen die in juni dit jaar gearresteerd in de regio Poltava. Ze zouden al geruime tijd actief zijn, naar schatting twee jaar. Ze vroegen voor hun criminele activiteiten cryptovaluta en wisselden deze om in fiat geld.

Bij arrestatie trof de politie $200.000 aan cash, computerapparatuur en de nodige wapens aan. De verdachten kunnen een maximale gevangenisstraf van 8 jaar tegemoet zien.

Bitcoin (BTC) miners in China hebben last van regen en overstromingen

Chinese bitcoin miners hebben last van overvloedige regen en overstromingen in zuidwest-China. Dat is het gebied waar ruim 50% van de computerkracht van het bitcoin netwerk is gevestigd.

Het heeft tot gevolg dat mining pools een deel van hun machines moeten stilzetten. Daardoor kunnen ze minder hashpower leveren aan het netwerk.

Het klimaat speelt de provincies Sichuan en Yunan parten. De regio heeft last van zware regenbuien, overstromingen en modderstromen sinds vorige week. En die overlast is dit weekend alleen maar verhevigd.

Voor mining bedrijven heeft dat diverse gevolgen. Elektriciteitscentrales vallen tijdelijk uit, waardoor er geen stroom voorhanden is. Dat leidt ook tot internetproblemen, zo meldt Kevin Pan, CEO en mede-oprichter van Poolin aan Coindesk.

Zonder internet kan er logischerwijs ook geen nieuwe Bitcoin gedolven worden. Miners zetten namelijk uit voorzorg een deel van hun machinecomplex uit. En dat heeft weer tot gevolg dat de gemiddelde rekenkracht afneemt.

Bitcoin en adoptie SegWit: ruim 65% van betalingen maakt er gebruik van

Het gebruik van SegWit bij Bitcoin transactie neemt gestaag toe, wat blijkt uit nieuwe data van Transactionfee. Momenteel maakt ongeveer 65% van de dagelijkse Bitcoin betalingen gebruik van SegWit.

Het is een toename van bijna 200% sinds de release van SegWit in het Bitcoin protocol, op 26 februari 2018. De activatie van SegWit vond echter al eerder plaats: 24 augustus 2017.

SegWit staat voor Segregated Witness. Het is feature uit het protocol dat er voor zorgt dat transacties op een iets andere (optionele) manier in blocken komen. Naast dat het een transactie kleiner en dus ook goedkoper maakt, heeft het ook een ander voordeel.

Het maakt de implementatie van second layer oplossingen, zoals het Lightning Network, mogelijk. SegWit adressen zijn herkenbaar aan de beginletters bc1.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...