Goedemorgen Bitcoin: De 2 momenten dat het netwerk even stilstond

967 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin heeft uptime van 99,98%. Met deze twee incidenten ging het fout

Het Bitcoin netwerk is als een kloppend hart. Iedere keer als een miner een block aan de blockchain rijgt, is dit een teken van leven. Je zou kunnen zeggen dat Bitcoin een hartslag heeft van gemiddeld zes slagen per uur. Maar dat is wel eens anders geweest.

In de meer dan tien jaar dat Bitcoin bestaat, is het wel eens down geweest. Twee keer om precies te zijn. Maar schrik niet. De laatste keer dat dit gebeurde was alweer in maart 2013. En ook in de begindagen in 2010 was het ook een keertje raak.

Moderator ‘Bitcoin’ dark web marktplaats veroordeeld tot 11 jaar cel

De Amerikaan Bryan Conner Herrell is veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf. Hij was jarenlang moderator van de in 2017 opgerolde dark web marktplaats AlphaBay. Hij kreeg voor zijn verdiensten betaald in Bitcoin.

Op het dark web zijn cryptovaluta in trek, omdat ze (pseudo-) anonieme transacties mogelijk maken. Dat maakt het lastiger om de zender én ontvanger precies te achterhalen. Hoewel de opsporing ervan steeds professioneler in zijn werk gaat.

‘Bitcoin miners kunnen deals aanbieden om geldstromen te verdoezelen’

Onderzoekers van het Blockchain Research Lab in Hamburg komen met een opmerkelijke manier om geld wit te wassen: ‘exclusief minen’. Dat wil zeggen: alleen bepaalde transacties minen, van bijvoorbeeld een bepaald bedrijf of een persoon waar je een deal mee hebt gesloten.

In de paper lichten Dr. Elias Strehle en Lennar Ante hun idee over exclusief minen toe.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...