Goedemorgen Bitcoin: Verdeeldheid over ‘blacklist’

878 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin community verdeeld over aanpassing woord ‘blacklist’

Binnen de Bitcoin community is er verdeeldheid over een omstreden pull request. Het leidt tot stevige discussies op sociale media. Wat is hier aan de hand?

Een pull request is een formeel verzoek om code toe te voegen aan het Bitcoin protocol. Maar deze keer heeft het verzoek een geheel ander karakter.

Het gaat vermoedelijk om een ontwikkelaar onder de anonieme naam TrentZ. Hij wil géén heftige protocol aanpassing zoals SegWit of Taproot, maar wil een wijziging van één letter.

Zijn request vervangt het woord blacklist met het woord blocklist. Een blocklist is een lijst van Bitcoin nodes die te boek staan als een node die zich ‘misdraagt’. En daarom een slechte reputatie hebben gekregen binnen de community.

Franse Thuisbezorgd laat je pizza bestellen met Bitcoin (BTC)

In Frankrijk kun je nu bij meer dan 15.000 restaurants eten bestellen en betalen met bitcoin. Just Eat France accepteert bitcoin transacties in samenwerking met betaalverwerker BitPay.

Just Eat France is de Franse tegenhanger van Thuisbezorgd. De bezorgservice voor eten krijgt zelf waarschijnlijk gewoon euro’s gestort in plaats van bitcoin.

Deze Bitcoin app wil met beursgang 44,5 miljoen euro ophalen

De Mode Banking app wil 40 miljoen pond (zo’n 44,5 miljoen euro) ophalen met hun beursgang volgende maand. De Britse app is gericht op beginnelingen die gemakkelijk bitcoin willen komen en biedt, net als veel andere aanbieders, een optie om rente verdienen op je geld.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...