Goedemorgen Bitcoin: Hackers stelen BTC via Call of Duty

877 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Hackers verdienen 1,2 Bitcoin na ransomware aanval op Call of Duty-accounts

Call of Duty: Warzone is een immens populaire game met maar liefst 75 miljoen spelers. Gebruikers klagen op Twitter dat hun account gehackt is. Wat is hier aan de hand?

De hackers eisen Bitcoin in ruil voor het vrijgeven van hun account. Ze hebben daarmee nu 1,2 Bitcoin, omgerekend $12.000 verdiend, zo meldt Vice op haar site. De producent van het spel, Activision Blizzard, zou weinig doen om te helpen.

‘Bitcoin beurzen minder belangrijk voor netwerk, impact halveert naar 20%’

Gecentraliseerde beurzen spelen een minder belangrijke rol op het Bitcoin netwerk. Waar de exchanges voorheen verantwoordelijk waren voor een groot deel van de transacties, neemt hun aandeel nu juist af.

De voorgaande jaren waren de beurzen goed voor een veel hoger percentage van de transactiekosten dat miners verdienen. Dat is te verklaren met twee oorzaken:

Deze eerste oorzaak suggereert dat on-chain transacties de kant van utility op bewegen en dat het aandeel van speculatie afneemt. Het gebruik van slimmere technieken door beurzen is evident.

Rechter wijst claim van $30 miljoen van Bitcoin bedrijf Bitmain af

Een rechtbank in China heeft een claim van Bitmain afgewezen. De Bitcoin mining gigant eiste $30 miljoen schadevergoeding van de drie oprichters van Poolin, een concurrerende mining pool.

De hogere rechter in Beijing deed op 31 augustus al zijn uitspraak, maar het nieuws komt nu naar buiten. Door de uitspraak komt een einde aan jarenlang juridisch getouwtrek tussen Bitmain en Poolin.

De rechter gaf Bitmain wel deels gelijk. Zo zijn de eerdere boetes wegens het schenden van het niet-concurrentiebeding verhoogd. De drie oprichters waren namelijk eerst werkzaam bij BTC.com, de mining pool van Bitmain.

Luister de Hup Bitcoin Podcast

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...