Goedemorgen Bitcoin: IRS heeft BTC op Lightning in het vizier

848 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Belastingdienst VS wil Bitcoin op Lightning traceren, premie van $625.000

De Internal Revenue Service (IRS) heeft een lucratieve actie opgezet. De Amerikaanse belastingdienst schrijft namelijk een premie uit voor mensen die er voor zorgen dat ze betalingen via Monero kunnen traceren.

Maar daar houdt het niet mee op. Naar verluidt zoeken ze naar een soortgelijke ‘kraker’ die dit doet voor het Bitcoin Lightning Network.

Bitcoin Core dichter bij Taproot na belangrijke update Schnorr Signatures

Bitcoin Core is weer een stap dichter bij Taproot. Gisteren deelde ontwikkelaar Pieter Wuillle op Twitter dat een eerste update voor (een nieuwere soort) digitale handtekeningen is bijgevoegd aan de library.

Het gaat om BIP340 die aan de libsecp256k1 bibliotheek is toegevoegd. Het is een belangrijke stap om Schnorr signatures te implementeren. Dit is weer onderdeel van Taproot, een feature waardoor Bitcoin betalingen goedkoper maar voornamelijk meer privacy zullen krijgen.

‘Netwerk van Bitcoin (BTC) verbruikt nu net zoveel energie als Tsjechië’

Bitcoin kan niet zonder hardware die het netwerk veilig houdt. Deze computers (of miners) moeten werk leveren om bij te dragen aan het netwerk. Middels het proof of work consensus mechanisme wordt dat in goede banen geleid.

Zoals de naam ‘proof of work’ al doet vermoeden moet er gewerkt worden voordat je een beloning kunt verdienen in de wereld van bitcoin. En dát kost natuurlijk energie.

Volgens Digiconomist verbruiken miners nu gezamenlijk zo’n 67.927 terawattuur per jaar. Ter vergelijken: het huidige geschatte energieverbruik ligt op het niveau van landen als Tsjechië.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...