Goedemorgen Bitcoin: Binance komt met Bitcoin pinpas naar Nederland

847 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Kraken komt met eigen Bitcoin (BTC) bank in Amerika

Bitcoin beurs Kraken richt een eigen bank op in de Amerikaanse staat Wyoming. Onder de vlag Kraken Financial gaat Kraken bankdiensten aanbieden. Deze tak neemt voortaan de plek in van de belangrijkste bankrelatie. Dat meldt Kraken in hun persbericht.

Kraken is daarmee naar eigen zeggen de eerste bank die valt onder de vlag van de ‘Special Purpose Depository Institution’. Deze structuur is opgezet voor bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrency in de staat.

Tot op heden was Kraken, net als veel anderen, afhankelijk van andere banken voor hun doorsnee betalingen.

“Europese Unie wil cryptocurrency’s legaliseren als financieel instrument”

De Europese Unie bereidt nieuwe regels voor de uitgifte en handel van cryptocurrency’s in de eurozone. Dat is op te maken uit een gelekt document in handen van Coindesk.

Spoiler: cryptocurrency’s gaan in het containerbegrip ‘financieel instrument’ vallen. Dat is ook de formele benaming van aandelen, obligaties of derivaten.

Maar ook alternatieve beleggingen in vastgoed of edelmetalen vielen al onder die definitie.

De insteek is in ieder geval: deze brede assetklasse is aan dezelfde regels gebonden als andere ‘financiele instrumenten’, zoals effecten of grondstoffen. Het moet ook aansluiten op bestaande wetgeving. Wat binnen Europa heet de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID).

Hieruit is op te maken dat, zodra ingevoerd, het grote gevolg kan hebben voor projecten of bedrijven die een cryptomunt, token of stablecoin uitgeven. Maar ook brokers, exchanges, fondsen of adviseurs moet rekening houden met extra regels.

Binance rolt Bitcoin pinpas uit voor Nederland en rest van Europa

Binance komt met een pinpas waarmee je met Bitcoin (BTC) kunt afrekenen. Je kunt ermee terecht op 60 miljoen locaties in Europa via het netwerk van creditcardmaatschappij Visa.

Ook in Nederland behoort tot de scope, zo is uit het persbericht op te maken.

Hoe werkt een dergelijke debit card? Je zet een beetje Bitcoin op deze kaart en aan de kassa kun je draadloos afrekenen zoals je ook met een normale pas gewend bent.

Onder de motorkap vindt een conversie plaats van de Bitcoin spotprijs in euro. De winkelier of webshophouder ontvangt uiteindelijk gewoon zijn euro’s.

Binance gaat in haar interface een onderscheid maken tussen een Card Wallet account en Spot Wallet account. Ze lichten het als volgt toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Met deze betaalkaart reken je af met cryptocurrency’s. De balans van de kaart is gelinkt aan de Card Wallet en deze is aan te vullen met je Spot Wallet.”[/penci_blockquote]

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...