Goedemorgen Bitcoin: China zet Bitcoin handelaren op zwarte lijst

855 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Chinese centrale bank zet Bitcoin handelaren op zwarte lijst

De People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van het land, zet een aantal bitcoin handelaren op een zwarte lijst. De bank is een nieuw offensief gestart tegen allerlei partijen, over-the-counter (OTC) handelaren worden bijvoorbeeld hard aangepakt. Dat meldt WuBlockchain.

De actie is onderdeel van een nieuwe poging om meer witwassers in China op te pakken. Eerde dit jaar kondigde de PBoC een plan aan om illegale activiteiten in het land harder aan te pakken samen met lokale banken.

Deze banken moeten informatie zoals transacties delen met de centrale bank. Bij die illegale activiteiten hoort overigens ook heel wat handel in bitcoin. Maar in de regel zijn doorsnee transacties niet illegaal in China. Je begeeft je echter wel op glad ijs in het land wanneer je in deze industrie bezig bent.

Sta je op de zwarte lijst? Dan worden financiële diensten in het land voor je afgesloten.

Venezuela krijgt per direct controle over álle Bitcoin mining in het land

Venezuela controleert per direct alle Bitcoin mining activiteiten in het land. De autoriteiten bepalen de productielocaties en de verdeling van de opbrengsten.

Alle aanwezige miners in het land komen in een gezamenlijke mining pool, volledig gecontroleerd door de staat.

Dat besluit is maandag genomen, zo meldt de lokale nieuwssite Cryptonoticas. Het land geldt als de hot spot in Latijns-Amerika op het gebied van Bitcoin mining.

Door de olievoorraad is er goedkoop elektriciteit op te wekken en door de hyperinflatie van de lokale peso is de vraag naar Bitcoin groot.

Met het besluit (zie de onderstaande aankondiging) is mining weliswaar gelegaliseerd, maar het gevolg is dat de staat alles compleet naar zich getrokken heeft.

Zit Bitcoin Lightning Network aan de limiet? Discussie over potentie laait op

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn voor het Lightning Network. De laatste dagen ontstaat er geroezemoes over de potentie die de schaalbaarheidsoplossing van Bitcoin heeft. De discussie over potentiële aanvallen is daarmee opgelaaid.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...