Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin transactie van $1,15 miljard kost $3,65

913 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Grootste bank van Singapore (5 miljoen klanten) start met verkoop Bitcoin

Opmerkelijk nieuws vanuit Azië, want de grootste bank van Singapore start met het verkopen van Bitcoin (BTC) en een aantal andere cryptovaluta. Dat maakt DBS met ruim 5 miljoen klanten vandaag bekend op haar website.

Het is daarmee de grootste fiat gateway naar cryptocurrency’s in het land. Ze bieden vier fiat valuta aan: Singaporese dollar, Hongkong dollar, US dollar en de Japanse yen. Deze zijn gekoppeld aan Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash en Ripple.

Volgens investeerder Su Zhu maakt dit de drempel om te investeren in cryptocurrency’s een stuk lager. Hij is via zijn investeringshuis Three Arrows Capital minderheidsaandeelhouder bij Deribit.

Einde regenseizoen heeft impact op Bitcoin mining, daling hashrate van 27%

Er lijkt een einde te komen aan de opmars van de rekenkracht van het Bitcoin netwerk. Waar de hashrate de afgelopen maanden telkens een nieuw record neerzette, is deze trend nu voorbij. Volgens verschillende bronnen heeft dit te maken met het einde van het regenseizoen in China.

Gisteren oktober meldde mining specialist Thomas Heller van Hashr8 dat er de laatste dagen een afname was van zo’n 22 exahashes per seconde (EH/s). Kijkend naar de weervoorspellingen loopt dit synchroon met de het einde van het seizoen.

Grootste Bitcoin transactie ooit van $1,15 miljard! Whale laat mysterieuze boodschap achter

Maandagmiddag gebeurde er iets bijzonders: een whale stuurde de allergrootste Bitcoin (BTC) transactie ooit. Hoewel dat an sich al best bijzonder is, is er ook iets anders aan de hand met deze betaling. De eigenaar heeft namelijk een mysterieuze boodschap achter gelaten in de blockchain.

Bitcoin transactie

Omdat de blockchain openbaar en transparant is, kan iedereen deze bekijken. Maar omdat je het netwerk pseudoniem kunt betreden en anoniem een eigen private key kunt betreden, heb je toch financiële privacy. Mede daarom weten we niet automatisch wie er achter deze grote transactie zit.

We kunnen dus wel meer over deze transactie uit de blockchain halen. De betaling is gisteren om 15:58 in de blockchain terecht gekomen in block 654.364. En dan het belangrijkste van deze transactie: het bedrag.

Er is in totaal 88857.24519026 BTC verstuurd en opgedeeld in twee nieuwe UTXO’s van om en nabij hetzelfde bedrag. De betaling is opgesplitst in ~43.185 BTC en ~45.671 BTC.

Als je dat omrekent met de huidige spotprijs kunnen we concluderen dat er even voor $1.155.141.000 van eigenaar is verwisseld.

Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin transactie van $1,15 miljard kost $3,65

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...