Goedemorgen Bitcoin: Iran gebruikt BTC als betaalmiddel op staatsniveau

889 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Primeur: Iran legaliseert Bitcoin als betaalmiddel voor internationale handel

Iran is het eerste land ter wereld dat bitcoin op staatsniveau als betaalmiddel gebruikt. Het Iraanse kabinet zorgt er met een wetswijziging voor dat zij bij het importeren van goederen kunnen betalen met bitcoin. Dat meldt IRNA.

Het land gaat al jaren gebukt onder internationale sancties. Met bitcoin kunnen zij (een deel) van de blokkades omzeilen.

Hackers Kucoin proberen 425 Bitcoin (BTC) te witwassen met ChipMixer

Een deel van de Bitcoin die afkomstig is van de hack van cryptobeurs Kucoin is in beweging. Dat suggereert blockchain analysebedrijf Elliptic. Naar verluidt proberen de hackers de sporen te wissen met een mixer.

Alweer bijna twee maanden geleden werd duidelijk dat er een heleboel Bitcoin was gestolen uit de hot wallet van Kucoin. In totaal zou het gaan om meer dan $200 miljoen.

De beurs schreef in een van hun rapporten dat er naast Bitcoin ook veel Ether en andere ERC-20 tokens vanuit de hot wallets waren gestolen. De assets in de cold wallets bleven wél veilig.

Marc van der Chijs: “Trump of Biden, élke uitslag is bullish voor Bitcoin”

In deze kersvere Hup Bitcoin aflevering interviewt Wessel Simons de Nederlandse serie-ondernemer Marc van der Chijs. De afgelopen maand is hij in China om zaken te doen op het gebied van Bitcoin mining.

Eerder dit jaar voorspelde hij nog: “Bitcoin prijs naar $150.000 in 2024”

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...