Goedemorgen Bitcoin: Citibank doet met $318.000 boude prijsuitspraak

980 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,734.85USD. Dat is -6.06% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053376449BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 358,658,401,648.99 met een circulatie van 19,143,912 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin (BTC) minen is weer een stukje lastiger: +4,8%

Het minen van Bitcoin (BTC) is weer een stukje lastiger geworden. De moeilijkheidsgraad is namelijk gestegen met 4,8 procent naar 17,6 biljoen.

De automatische aanpassing binnen het Bitcoin protocol vond deze maandagmiddag plaats bij block 657.216.

6 misvattingen over Bitcoin (BTC) die volgens Fidelity niet kloppen

Voor het geval dat nog niet duidelijk was: bij vermogensbeheerder Fidelity Investments zijn er aantal fans van Bitcoin (BTC).

In een recente blog ontkrachten ze een aantal terugkomende misvattingen over deze betaal – en spaartechnologie.

Fidelity is één van de grootste assetbeheerders ter wereld met $3.300 miljard aan fondsen onder beheer. Daarom is het best opvallend dat ze op de bres springen voor Bitcoin.

Wall Street fonds van $7,7 miljard wil Bitcoin (BTC) markt instappen

Het grote geld lijkt klaar om volledig de Bitcoin (BTC) markt te gaan veroveren. Een totaal ander beeld met de hype van 2017, toen particulieren de cryptomunt naar een record van $20.000 stuwden.

Het gaat om SkyBridge Capital, een investeringsfirma opgericht door Anthony “The Mooch” Scaramucci. Het fonds staat bekend als het fonds der fondsen op Wall Street. Ze nemen namelijk belangen in fondsen en niet zozeer in de onderliggende assets.

Volgens persbureau Reuters heeft SkyBridge met 7,7 miljard dollar onder beheer best wat melk in de pap te brokkelen. Want een deel van dat vermogen wil men direct in Bitcoin fondsen gaan steken. En daar profiteert – weliswaar indirect – de Bitcoin prijs ook van.

CitiBank voorspelt: ‘Bitcoin prijs voor eind 2021 naar $318.000’

Waar termen als hopium en FOMO voornamelijk uit de retailmarkt komen, beginnen banken nu ook bullish te communiceren over Bitcoin (BTC).

Het is nu Citibank die alle schroom van zich af gooit en een paar boude prijsuitspraken doet over de markt. Eind 2021 is één Bitcoin maar liefst $318.000 per stuk waard. Welke argumenten heeft de bank voor deze bijna absurde prijsstelling?

En tenslotte nog een opvallend tweetje van Willem Middelkoop over Bitcoin:

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...