Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate vrijdag 13 december 2019

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Gaat Cryptopia $7,1 miljoen uitkeren aan gedupeerde beleggers?

Cryptopia heeft nog $7,1 miljoen in kas om (mogelijk) uit te keren aan gedupeerde beleggers. Dat maakt curator Grant Thornton vandaag bekend in een nieuwe update.

Het is het volgende hoofdstuk in deze voortslepende zaak. Aanleiding is een hack in januari dit jaar. Daarbij is $15 miljoen aan bitcoin en andere cryptovaluta buitgemaakt.

Cryptopia was een middelgrote exchange met 900.000 actieve accounts en gold als een ‘altcoin’ beurs. Bij het bedrijf werkten 37 mensen.

Vandaag maakt de curator opnieuw de financiële balans op. Met aftrek van alle kosten heeft Cryptopia $7,1 miljoen in kas.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

‘China heeft 65% van Bitcoin (BTC) mining in handen’

Bitcoin miners uit China zijn verantwoordelijk voor 65% van de rekenkracht van het netwerk. Dat blijkt uit een onderzoek van digial assets manager CoinShares.

Van deze 65% komt het grote gedeelte uit China. Maar liefst 54% van alle mining activiteiten van de hele wereld gebeurt in de regio Sichuan. Deze provincie heeft veel goedkope energie ter beschikking.

De overige 35% van de rekenkracht komt voornamelijk uit de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Kazachstan.

Crypto exchange Blockport maakt doorstart met nieuwe partner

Crypto exchange Blockport maakt een doorstart, zo maakt het Nederlandse bedrijf donderdagmiddag bekend in een ‘community update’. Het was maanden stil rondom het bedrijf, waarvan in juni dit jaar het doek viel.

Naar verluidt ging Blockport naarstig op zoek naar kopers van haar technologie. Nu is er een nieuwe partner gevonden waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt. Het gaat in ieder geval van ‘een speler buiten de cryptomarkt met miljoenen gebruikers’.

Een groot deel van het team, de technologie inclusief de token blijft intact, zo staat er in de verklaring te lezen.

Bitcoin (BTC) versturen naar Bech32 adressen nu mogelijk bij BitMEX

Derivatenbeurs BitMEX komt met nieuws over de bitcoin adressen voor stortingen. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om geld op te nemen naar alle drie de soorten adressen.

Voor stortingen naar de exchange moet je nog gewoon een Pay to Script Hash (P2SH) adres gebruiken. De Bech32 adressen zijn alleen te gebruiken voor het opnemen van Bitcoin.

Het belangrijkste voordeel van bech32-adressen is dat er op transactiekosten kan worden bespaard bij het versturen van bitcoin dat al naar een bech32-adres is verzonden.

Deze upgrade leidt dus niet tot lagere kosten om jouw BTC van BitMEX naar jouw eigen wallet te sturen. De eerstvolgende transactie vanaf jouw eigen wallet zal echter wel goedkoper zijn.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.