Goedemorgen Bitcoin: 61% hodlers heeft winst, donaties Tor via LN en een Bitcoin game

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekijk hierboven in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Tor-browser accepteert nu bitcoin donaties via Lightning Network

Het Tor Project, de stichting achter de anonieme Tor-browser, accepteert nu donaties in bitcoin (BTC), verstuurd via het Lightning Network. Dat maakt de organisatie vandaag bekend op Twitter.

Ze maken het nieuws bekend in het kader van Bitcoin Tuesday, een initiatief van The Giving Block om via cryptogeld goede doelen te ondersteunen. Diverse goede doelen zijn bij de actie aangesloten.

Tor adviseert donateurs om de BottlePay wallet te gebruiken. Dit is geen mobiele wallet, maar het is een extensie op een social media account om donaties in bitcoin of satoshi’s (sats) te versturen.

Hodlen loont voor 61% van adressen

Met de huidige prijs van Bitcoin rond de $8.000, staan 61% van alle BTC hodlers in het groen. Het gaat hierbij om de hodlers van het eerste uur, maar ook om de ‘jongere’ cryptobezitters die bijvoorbeeld eerder dit kalenderjaar zijn ingestapt.

De hodlers die onder de $10.000 zijn ingestapt, behoren tot de groep met de meeste lotgenoten. De meeste mensen (of adressen) stapten namelijk in Bitcoin toen de prijs tussen de $1.000 en de $6.600 zat.

Al deze informatie is afkomstig van een tweet van intotheblock. Hierin is ook te zien dat iets minder dan 10% van alle hodlers break-even staat.

Zuid-Afrikaanse bank sluit toegang rekeningen af

FirstRand Bank (FNB), een van de grote banken van Zuid-Afrika, sluit de bankrekeningen van alle cryptobeurzen in het land. Althans, elke bitcoin (BTC) handelsbeurs die klant is bij FNB is de pineut.

Het is niet per se een vijandige zet van de bank. Ze geven aan hun standpunten te willen herzien zodra er duidelijke wetgeving is op dit gebied in Zuid-Afrika.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.