Goedemorgen Bitcoin: Waar blijft de ‘cryptowet’ in Nederland?

362 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Eerste Kamer bereidt besluit over “cryptowet” voor, nog geen uitkomst

Minister Hoekstra (CDA) van Financiën wil cryptobedrijven reguleren onder de bestaande Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). Formeel gezien gaat het om de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn (35.245). Deze is in december 2019 met een zeer ruime meerderheid door de Tweede Kamer aangenomen. Alleen de PVV stemde tegen.

Bestuurlijk gezien moet ook de Eerste Kamer nog een besluit nemen. Afgelopen dinsdag (gisteren) boog daarom de financiële commissie van de Senaat zich over het voorstel.

Deze webshop 3.0 draait volledig op het Bitcoin Lightning Netwerk

Het Bitcoin Lightning Network is in het leven geroepen om goedkoper en sneller bitcointranascties te doen. De Nederlandse ontwikkelaar Joost Jager heeft een webshop ontwikkeld waar geen tussen persoon meer nodig is.

De klant en de verkoper communiceren met elkaar via Lightning.

Er is geen browser, het heeft geen winkelwagen, geen betaalpagina en je hebt ook geen creditcard nodig. Maar wat is het dan wel? Het is een ‘100% pure Lightning-shop’.

YouTuber veroordeeld tot 50 jaar cel na kidnappen en Bitcoin losgeld

Een groep Mexicanen ontvoerde een advocate en eiste losgeld in bitcoin. De daders werden door de cybercrime afdeling van een Mexicaanse gemeente gepakt.

Bitcoin is ideaal om betalingen te accepteren en te verzenden, maar om dat geheel anoniem te (blijven) doen moet je van goede huize komen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...