Google’s advertentieban op crypto’s zorgt voor FUD

960 totale weergaven

De cryptovalutaprijzen zien een scherpe daling vandaag. Als reden worden Google’s plannen genoemd, die aankondigde om advertentiemogelijkheden voor de sector te verbieden.

Flinke daling

De marktkapitalisatie van alle digitale munten stond vanochtend op 310,4 miljard dollar, ten opzichte van 372,9 miljard gisteren. Bitcoin zelf werd verhandeld op 7.676,52 dollar vandaag, het laagste punt sinds 8 februari van dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sommige analisten menen dat bitcoin een flinke smak kreeg wegens het nieuws dat Google haar advertentiebeleid voor cryptovaluta aan gaat passen. Dat zou een negatieve invloed hebben op de cryptovaluta’s.

Andere analisten menen dat het om slechts een tijdelijke maatregel gaat, in afwachting van volledige wetgeving aangaande cryptovaluta’s. Iets waar overheden wereldwijd mee bezig zijn. In een commentaar op het verbod op cryptoadvertenties van Google gaf Chris Keshian, beherend partner en CEO van $APEX Token Fund zijn mening.

Keshian: “We see Google’s actions as progressive – as long as they continue to keep an open mind and don’t tar all cryptocurrencies with the same brush. Crackdowns on cryptocurrencies are the best way to weed out irresponsible and fraudulent ICOs. This is a key step in cryptocurrencies becoming a mature and stable asset class. This won’t be the last ban but, in time, we expect to see some of these restrictions lifted, as more meaningful regulations come into force”

Hoorzitting Amerikaans Congres

Gisteren was er een hoorzitting in het Amerikaanse Congres over ICO’ s. Een belangrijk gesprek waarbij het voor congresleden vooral een les was aangaande. Besluiten werden er niet genomen.

Wel belangrijk te vermelden is dat vier cryptovaluta’s die verhandeld worden op cryptobeurs Coinbase – bitcoin, bitcoin cash, ethereum en litecoin – door verschillende federale rechtbanken in de VS gezien worden als digitale valuta, niet als security. Dat mag wetmatig als zeer positief gezien worden.

Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat er gepraat wordt over de crypto’s voordat er daadwerkelijk sprake zal zijn van regulering aangaande de cryptovalutamarkt in de VS, daarvoor is het onderwerp te complex.

Lid van het Huis van Afgevaardigde Tom Emmer uit Minnesota had daarover een sterke mening. Hij gaf aan dat cryptovaluta’s een te groots onderwerp betreft. Het is onmogelijk om het onderwerp enkel in vijf minuten uit te leggen, laat staan er een mening over te vormen aangaande regulatie, aldus Emmer.

Emmer: “I hear elected officials who don’t have any concept of what we’re dealing with here…talking about ‘we have to go in and regulate…I realize there has to be some regulation, but there’s got to be balance”

ICO’s in Zuid-Korea

Ondertussen gaan er in Zuid-Korea de geruchten dat financiële autoriteiten bezig zijn met de voorbereiding van een plan om binnenlandse investeerders de mogelijkheid te gebieden om in ICO’ s te investeren.

Een anonieme bron geeft aan: “The financial authorities have been talking to the country’s tax agency, justice ministry and other relevant government offices about a plan to allow ICOs in Korea when certain conditions are met”

Dat zou een grote ommezwaai betekenen gekeken naar het beleid sinds afgelopen september, toen de Zuid-Koreaanse overheid sprak van een verbod op ICO’s. Desondanks heeft de overheid dat verbod nog niet geïmplementeerd. Bedrijven die ICO’s uitgaven werden ook niet gedwongen om het geld dat met ICO’s werd opgehaald terug te geven. Ook staat het lokale beleggers nog toe om geld te investeren in buitenlandse ICO’s en digitale ruilbeurzen die in het land actief zijn.

Bronnen: Coindesk, Korea Times, Express, Finance Magnates

Foto: Flickr / Jon Russell

Inschrijven nieuwsbrief