Huobi wil meer mensen in Indonesië aan bitcoin (BTC) helpen

Huobi Global heeft een fiat-gateway in Indonesië gelanceerd. Gebruikers in het land (265 miljoen inwoners) kunnen nu bitcoin (BTC) kopen met de lokale Rupiah of Tether USDT.

‘Leuk’ weetje: 1 rupiah (IDR) is minder waard dan één satoshi, zo bleek uit onze inventarisatie. Op fiatmarketcap kun je namelijk de waarde van één sat vergelijken met de waarde van verschillende ‘traditionele’ valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) in Indonesië

Huobi start in het Aziatische land met twee handelsparen: Rupiah (IDR) en Tether (USDT). Hiermee kunnen gebruikers handelen in 250 soorten cryptovaluta, waaronder BTC.

De cryptobeurs, opgericht in China maar met hoofdkantoor in Singapore, maakt de dienstverlening mogelijk via Huobi Cloud 2.0. De ruilbeurs had al eerder fiat gateways in Argentinië en Zuid-Korea. In 2020 moeten landen als Turkije en Rusland volgen, meldt een woordvoerder van Huobi aan The Block Crypto.

Local Bitcoins

Huobi is zeker niet de enige speler in het kolossale eilandenrijk. Bitcoin.co.id geldt als de oudste bitcoin exchange van het land, waarbij men nog géén KYC-procedure hoeft te doorlopen. Mycelium heeft een dienst om lokale verkopers van bitcoin te vinden en ook LocalBitcoins is actief in het land.

Deze peer-to-peer exchange haalt echter bij lange na niet het volume wat het in Latijns-Amerika bereikt.

Local Bitcoins wist afgelopen week bitcoin volume records te breken in Argentinië en Venezuela, landen met huizenhoge inflatie. Dat bleek uit data van de website CoinDance.

In de week van 16 december werd er voor 32.6 miljoen (zo’n $545.000) Argentijnse pesos aan BTC verhandeld. Het is in Argentinië lastiger geworden om met je pesos een andere valuta te kopen. Zo is het verboden om met een creditcard BTC aan te schaffen en je mag maar $200 per maand kopen.

Binnen de bitcoin community is er kritiek op de strenge KYC-procedures van Local Bitcoins, waardoor diensten als Bisq en Hodl Hodl enigszins in populariteit toenemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...