MasterCard verkrijgt patent waarmee bitcointransacties kunnen worden gedaan

292 totale weergaven

Het blijft goed nieuws stromen voor de crypto industrie deze week. Sinds maandag gingen de koersen van alle grote cryptovaluta’s flink hoger op nieuws dat BlackRock interesse toont in crypto’s, Block.one een nieuwe investeringsronde voorbereidt en een zogeheten Bitcoin ETF volgende maand zijn entree zou kunnen maken.

Nu komt daar nog het nieuws bij dat Mastercard, de grootste creditcardmaatschappij ter wereld, meer dan een bovengemiddelde interesse in crypto’s heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Patent

Voor de crypto-industrie is het belangrijk dat grote creditcardinstellingen aan boord zijn om de stroom in bitcointransacties te vergemakkelijken. Het mag dus geweldig nieuws heten MasterCard onlangs een patent heeft weten te verkrijgen die het mogelijk maakt dat kaarthouders in de toekomst cryptotransacties kunnen uitvoeren.

Positief

Tom Lee, managing partner en head of research bij Fundstrat Global Advisors gaf aan dat dit geweldig nieuws mag heten voor cryptovaluta’s.

Lee: "It’s really validating the idea that digital money, or blockchain-based money, is a valid form of transaction"

Lee is tevens als tweede te zien in volgend filmpje, waarin vijf experts aangeven waarom bitcoin best richting de miljoen dollar zou kunnen.

In onderstaand filmpje ook vijf experts, waaronder JP Morgan’s Jamie Dimon, topinvesteerder Charlie Munger en topeconoom El Erian, die aangeven waarom dat niet zo zou zijn. Het opvallende daaraan is dat zij helemaal niet zo negatief ten opzichte van bitcoin staan als doet vermoeden.

Mastercard

Op dit moment kunnen MasterCard-gebruikers enkel betalen met fiatvaluta van bepaald land van herkomst. Het nieuwe octrooi kan daarin verandering brengen.

MasterCard verklaarde dat het toegenomen gebruik in cryptovaluta’s er voor zorgt dat het speelveld veranderd. Consumenten stellen de anonimiteit en veiligheid die cryptovaluta’s bieden op prijs, zo ziet Mastercard, en daar moet de creditcardmaatschappij wat mee doen.

Hoewel het geweldig nieuws mag heten dat MasterCard dit patent heeft verkregen om bitcointransacties toe te laten, valt er weinig van te zeggen hoe en of Mastercard het patent zal implementeren.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mastercard belangstelling toonde in de crypto-industrie. Vorig jaar vroeg het een afzonderlijk octrooi aan met het oog op het bouwen van een refund service voor cryptocurrency-transacties.

Bronnen: CNBC, CoinDesk

Foto: Flickr / Håkan Dahlström

Inschrijven nieuwsbrief