Meest bitcoinfutures liggen boven de 20.000 dollar

1166 totale weergaven

Zondagavond is de derivatenbeurs CME in Chicago gestart met het verhandelen van zogenaamde bitcoinfutures, waardecontracten waarmee kan worden gespeculeerd op de prijs van bitcoin in januari, februari en daarna.

De openingsprijs van het januari-future was 20.650 dollar, 1.150 dollar boven de spotmarktprijs van 19.500 dollar van CME, gebaseerd op de koers van Gemini Capital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoinfutures

Uit data van CME blijkt dat er meer dan tweehonderd futurecontracten zijn verhandeld afgelopen zondagavond. Ook zijn er voor de maanden februari en maart één contract afgesloten en voor de maand juni twee contracten. Alle vier voor een hogere prijs dan 20.000 dollar.

Op moment van schrijven ligt de indexprijs van nieuwsdienst Coindesk op 18.864 dollar (ruim 15.800 euro).


Vorige week is de kleinere derivatenbeurs CBOE gestart met het aanbieden van bitcoinfutures. In 2018 volgt de techbeurs Nasdaq (naar verwachting het eerste kwartaal) en financieel dienstverlener Cantor Fitzgerald, met hoofdkantoor aan Wall Street.

CME

CME, zelf genoteerd aan de Nasdaq, geldt als de grootste futures – en derivatenbeurs ter wereld. In 2016 maakte de beurs 3,5 miljard dollar omzet en ruim 1,5 miljard dollar winst.

Bronnen: CME / Coindesk

Foto: Bill Badzo (@CC, Flickr.com)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...