Bitcoin miners hebben vertrouwen in de toekomst, hashrate weer flink in de lift

826 totale weergaven

Dit weekend is het weer tijd voor de tweewekelijkse aanpassing van de moeilijkheidsgraad voor bitcoin mining. Bitcoin miners lijken vertrouwen te hebben in de toekomst, want de hashrate zit weer flink in de lift.

Op dit moment is de verwachting dat de moeilijkheidsgraad met ongeveer 12.6% gaat toenemen op 20 september. Miners produceren gemiddeld iedere 8 minuten en 51 seconden een nieuw blok.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkele weken geleden deden geruchten de ronde dat miners hun bitcoin voorraden noodgedwongen moesten dumpen. Recente data lijkt echter op het tegendeel te wijzen.

Hashrate in de lift met nieuwe all time high

Volgens de data van Bitinfocharts bereikte het netwerk op 13 september met 150 exahashes per seconde een nieuwe all time high op het gebied van hashrate. Om dat getal in context te plaatsen, de hashrate lag in december 2017 nog op 15 exahashes per seconde. Precies een jaar later in 2018 zaten we op 45 exahashes per seconde.

Ondanks een redelijk stevige prijscorrectie van $12.000 naar ongeveer $10.000 lijken miners vertrouwen te hebben in de toekomst, want de hashrate zit flink in de lift. Dat zou te maken kunnen hebben met al het positieve nieuws op fundamenteel niveau. De ontwikkelingen rondom MicroStrategy, het Lightning Network en de implementatie van Schnorr.

Mining-expert over stijging hashrate en miners

Volgens Ethan Vera, de co-founder van HashRateIndex, heeft de stijging van de hashrate ook te maken met de komst van nieuwe mining-hardware. De nieuwe S19s arriveerde deze week bij veel miners en is door hen uiteraard meteen aan het werk gezet.

Verder gaf hij aan niet zoveel te geloven van de geruchten dat bitcoin-miners hun reserves aan het dumpen zijn. Van de meeste mining pools kennen we niet eens alle wallets en daardoor is het helemaal geen zekerheid dat miners hun bitcoin dumpen.

Uitgaande van al het positieve nieuws rondom bitcoin zou de hashrate dit jaar nog flinke sprongen kunnen maken. Het lijkt er in ieder geval op dat bitcoin miners vertrouwen hebben in de toekomst, want na een kleine terugval zit de hashrate weer in de lift.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....