Nederlanders stalen 60.000 euro aan Bitcoin met duizend Ziggo-modems

1001 totale weergaven

Een man en vrouw bestelden voor ruim duizend internetmodems bij Ziggo om er grootschalig fraude mee te plegen. Ze stalen daarmee ruim 100.000 euro aan Bitcoin en bel – en goktegoeden.

Daarvan is ruim 60.000 euro toe te schrijven aan (bitcoin) vouchers, gekocht bij providers zoals Skrill en Netteler. Dat is op te maken uit de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het duo ging geraffineerd te werk. Ze bestelden ruim 1.000 modems bij Ziggo onder valse namen en adressen. Ze lieten de apparaten afleveren bij afhaalpunten.

Eenmaal geïnstalleerd misbruikten het tweetal het abonnement door meerdere aankopen te doen, zonder daar zelf voor te betalen.

Oplichting

De oplichting nam behoorlijke proporties aan in de periode tussen februari 2018 en januari 2020.

In het huis van de verdachte en de door haar partner gehuurde garagebox zijn namelijk maar liefst 1.161 modems aangetroffen.

De rechtbank heeft de hoofdverdachte veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. De vrouw kreeg een gevangenissstraf van 180 dagen, waarvan 103 dagen voorwaardelijk. De man is namelijk eerder veroordeeld voor een ander vermogensdelict.

VodafoneZiggo eiste een schadevergoeding van bijna 600.000 euro, maar de rechter ging daar niet in mee. Er waren namelijk geen echte klanten aan de bestelde abonnementen gekoppeld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfraude

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...