Onze gloednieuwe columnist weet een verband te leggen tussen bitcoin, Kenny Rogers, postzegelverzamelaars en eindbazen…

422 totale weergaven

We zijn bij Bitcoin Magazine erg verheugd dat Pim Piepers (o.a. CryptoCursus.com, Pitbull Content en Cryptotrader.nl) een aantal columns gaat schrijven. Hoe zullen we Pim omschrijven? Tsja, waar te beginnen. Iets met: Een Uitgesproken Ondernemende Duizendpoot. Of: Een Online Sociaal Crypto Mannetje met Kennis van Zaken. Zoiets. En nu is het woord aan Pim...

#Bitcoin of #fiat

Welke is echt? Ze zijn allebei nep en echt. (de ene is eindig, de ander is oneindig).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is hoe je er zelf naar wilt kijken. Mensen die de waarde van bitcoin zeer stellig ontkennen door te wijzen naar de tulpenmanie, keizers zonder kleren en nep monopolygeld snappen het duidelijk niet. Ook mensen die zeggen 'blockchain ja, bitcoin nee' begrijpen het soms niet helemaal.

Het punt is: het maakt niet uit wat jij denkt als je er niet in zit. Het enige dat telt, is de grote groep mensen, de gemeenschap die er waarde aan hecht. Je kunt die massa niet ontkennen. Je kunt er niet tegen vechten, net zoals ik niemand kan bevechten die geen waarde wil erkennen (in bitcoin, of wat dan ook) die ze niet zelf voelen.

Kenny Rogers

Je kan bijvoorbeeld ook niet van Kenny Rogers houden en ontkennen dat zijn muziek van waarde is. Heb je niks aan. Want de fans van Kenny Rogers gaan echt niet in één keer die muziek niet cool vinden. Zinloos dus om je daar tegen te verzetten.

Het belangrijkste is dat het niet uitmaakt of iemand anders de waarde niet ziet. Zo ook met de postzegelverzamelaar. Kan het hem ook maar iets schelen als mensen die geen postzegelverzamelaar zijn die postzegels waardeloze stukjes papier vinden? Nee, want waarom zou hij daar iets om geven? Het enige waar een postzegelverzamelaar om geeft, zijn mensen die de waarde wel erkennen.

En als mensen de postzegel willen ontleden (zoals ze het met blockchain proberen), waarom zou je er dan om geven? Laat ze de lijm op papier plakken en er niets op plakken. Niet jouw zorg.

Deze woorden zouden ook van Andreas M. Antonopoulous kunnen komen, een belangrijke autoriteit in de bitcoin community.

"It's not disruption of finance, stupid! Het zijn de eindbazen."

Hij geeft in een prachtige presentatie duidelijk aan waar het eigenlijk om gaat. Het gaat niet om het disrupten van finance. Het gaat om het disrupten van bureaucratische hiërarchie. Hiërarchie is het systeem waarbij de regels worden bepaald door iemand boven in de welbekende piramide. Dus baas boven baas.

Dus iedereen die zegt 'het is een keizer zonder kleren', heeft in principe best een punt. Want we hebben eeuwen lang gewerkt met regels die bepaald worden door een eindbaas. Antonopoulous zegt terecht dat het gaat om 'rules without rulers' en dat we nu dus een systeem hebben die het fenomeen vertrouwen automatiseert.

Dat is een verzekering die we niet meer terug kunnen draaien. De blockchain van bitcoin, in feite bitcoin zelf, is tot op heden een ongeëvenaarde uitvinding. Die uitvinding is 'echt'. Daar is geen ontkomen meer aan en gaat nooit meer weg.

Bitcoin JA Blockchain JA

De buitenwereld, die niet met bitcoin bezig is, of met cryptomunten, hebben in feite het na kijken. Want voor de club fanatiekelingen die bezig is met crypto en met de blockchain, heeft het waarde. Want we kunnen nu eindelijk zelfstandig vertrouwen aanboren via een computer netwerk. Zonder middle man.

Ze zeggen wel eens dat mensen die bitcoin niet waarderen ze OF niet hebben OF het niet begrijpen. Dat denk ik. Maar er zijn ook mensen die zeggen: Bitcoin nee, maar altcoins ja. Terwijl er nog geen altcoin is die ook maar in de buurt komt van bitcoin...

Dus het is simpel: Bitcoin JA. Blockchain JA.

Vind jij van niet? Dat kan, dat is je goed recht. Ik raad je aan om mensen die wel 'JA' zeggen vooral hun eigen ding te laten doen. Je wint er niets mee om hen te proberen te overtuigen van het tegendeel, net zoals ik er niets aan te winnen heb om anderen te proberen te overtuigen. Waarde bepaal je voor jezelf.

Presentatie Andreas M. Antonopoulos

Over Pim Piepers

Pim Piepers, vader van Noah en Mikki, partner van Linda, is een zelfstandige ondernemer die vanuit zijn vakgebied online, content, foto, video en ict in de cryptomunten gerold is. Hij is een beetje een conservatief: er is bitcoin, en tot nu toe is er nog geen duidelijke opvolger.

Pitbull Content, zo heet het content bureau van Pim Piepers, en sinds kort mag hij ook rond bazuinen dat hij eigenaar is van het kersverse CryptoCursus.com.

Cryptocursus.com

CryptoCursus.com heeft zich ten doel gesteld mensen te voorzien van helderheid en duidelijkheid in een tijd van chaos waar iedereen zo'n beetje het woordje 'blockchain' voor of na zijn productnaam zet waardoor men door de alom bekende bomen het bos weer eens niet ziet. Dit alles ondersteund door de Ledger Nano S, een populaire hardware wallet waarop we onze cryptomunten kunnen op slaan.

Pim heeft een uitgesproken mening die soms de confrontatie niet uit de weg gaat. Pim is een geharnaste idealist en ziet in bitcoin de vrijheid die de mensheid ontnomen is door een mega groot financieel conglomeraat wat door middel van een anti-democratisch schulden systeem de halve wereld in de tang houdt.

Sinds kort mag hij aanschuiven bij de CryptoTrader.nl Weekly Recap waarbij hij samen met een aantal anderen het bijzondere cryptoland onder de loep neemt.

Voor Pim is duidelijk: we hebben de thuiscomputer op zien komen, de laptop, het internet, de smart phone, de tablet, TV on demand en alle andere facetten die bij het internet komen. Wat was hier bij het sleutelwoord? Vrijheid.

Logischerwijs komt er dus ook op gebied van regels en geld (macht) een aardverschuiving. Het internet 3.0 wordt voor onze ogen geboren. Prachtig toch? Nu kunnen we ons bevrijden van de banken door zelf onze bank te zijn. Wie wil dat nou niet? Maar het komt wel met alle gevolgen van dien.

Wie het podium op zoekt krijgt ook tomaten...

Inschrijven nieuwsbriefLees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd