Bitcoin 4 dagen verwijderd van historisch prijsrecord

788 totale weergaven

Bitcoin 4 dagen verwijderd van historisch prijsrecord. Als we nog even volhouden tot de Amerikaanse verkiezingen en de bitcoin koers boven de $10.000 blijft kunnen we mooie dingen verwachten.

Althans, als de geschiedenis zich herhaalt. Behalve dat het een mooie bevestiging is van het proces van volwassenwording van bitcoin, zitten er ook mooie koerssprongen in het verschiet. Wat kunnen we precies verwachten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin 4 dagen van prijsrecord

Als we de gegevens van Julio Moreno, die werkt voor CoinMetrics, mogen geloven dan kunnen er spannende dingen gebeuren. Iedere keer dat bitcoin 100 dagen boven een bepaalde koers handelde gingen we flink de lucht in.

Om een voorbeeld te noemen, nadat we 100 dagen boven de $10 zaten duurde het slechts 122 dagen om tot een koers van $100 te komen. Hetzelfde gebeurde nadat we 100 dagen boven de $100 zweefden. Daarna duurde het echter slechts twee dagen voordat we naar de $1000 sprongen.

De sprong van $10.000 naar $100.000 lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar hetzelfde gold voor de sprong van $10 naar $100 en van $100 naar $1000. Bitcoin staat nu al meer dan 90 dagen boven het prijsniveau van $10.000, de langste periode in de geschiedenis van de digitale munt.

Een belangrijke maand voor bitcoin

November kan vanwege de enorme prijsactie van de afgelopen weken een belangrijke maand worden voor bitcoin. Men verwacht dat de Amerikaanse verkiezingen een grote impact gaan hebben op de macro-economische markten.

Daarnaast krijgen we dinsdag een difficulty adjustment, wat voor verlichting zou kunnen zorgen in de transactiekosten. Die liggen momenteel redelijk hoog, onder andere omdat er minder blokken worden gevonden dan normaal.

De verwachting is dat de difficulty met minstens 10% naar beneden gaat. Hierna zullen meer miners hun machines aanzetten en kan de snelheid waarop blokken worden gevonden weer omhoog. Dit zorgt voor een grotere doorvoer van transacties en dus lagere transactiekosten.

De transactiekosten zijn op dit moment op het hoogste punt sinds de enorme hype van 2017/2018. We gaan zien of bitcoin de komende 4 dagen boven de $10.000 kan blijven voor een nieuw prijsrecord.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....