Slapende bitcoin whale verplaatst $61 miljoen aan BTC naar Coinbase in neergaande markt

1662 totale weergaven
BTC whales

Uit het niets is een bitcoin whale actief na zes jaar slapen op zijn coins. Deze pseudonieme entiteit verplaatste 1.000 Bitcoin naar Coinbase terwijl BTC het niveau boven $62.000 niet vast kon houden.

Bitcoin whale plots actief

De bitcoin wallet is geïdentificeerd als 12EMDoUhaNCuWZeeT6ey61AkjKyzmjV2m3 die een aanzienlijke 1.000 BTC, ter waarde van meer dan $61 miljoen, naar Coinbase Pro heeft verstuurd. Dat blijkt uit gegevens van Lookonchain en Arkham Intelligence. Opmerkelijk is dat deze bitcoins zes jaar geleden zijn verkregen voor slechts $6,68 miljoen. Een whale bezit een wallet met daarop 1.000 BTC of meer.

Het afgelopen kwartaal is er een merkbare toename geweest van de zogenoemde inactieve Bitcoin wallets die in actie komen door munten naar beurzen te verplaatsen. Op donderdag is een wallet die verbonden is met een Bitcoin-miner voor het eerst in 14 jaar wakker en stuurde 50 BTC naar Binance.

Analisten speculeren dat deze inactieve houders misschien willen cashen nu de prijzen dicht bij recordhoogtes liggen, of zich willen bezighouden met speculatieve activiteiten op de derivatenmarkt. De verkoop door langetermijnhouders, samen met snellere liquidaties door miningbedrijven en de verkoop van munten door de Duitse overheid, heeft de prijzen deze maand met bijna 9% doen dalen.

Macro-cijfers

De prijsvolatiliteit kan later op vrijdag toenemen na de publicatie van de favoriete inflatiemaatstaf van de Fed, de kernprijsindex voor persoonlijke consumptieve bestedingen (PCE) voor mei. Volgens Bloomberg verwachten economen geen verandering in de PCE-prijsindex en een marginale stijging van 0,1% in de kern-PCE, wat leidt tot jaarlijkse stijgingen van 2,6% in de hoofden kerncijfers.

Een gunstige inflatie-uitkomst zou de zaak voor renteverlagingen door de Fed dit jaar kunnen versterken en een bodem onder BTC kunnen leggen, die momenteel op weg lijkt naar een diepere daling richting $50.000, volgens sommige analisten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...