Stablecoin Tether duikt regelmatig onder de 1 dollar. Wat betekent dit voor Bitcoin?
Het aandeel en belang van Tether in de wereld van Bitcoin wordt steeds groter. De marktkapitalisatie van de stablecoin neemt sinds het begin van het kalenderjaar flink toe en eerdere berichtgeving toonde al aan dat USDT vooral in China heel erg gewenst is.
Een onderzoek van Longhash laat zien dat er iets bijzonders aan de hand is met de prijs van deze stablecoin. Deze Tether is namelijk te koop ‘met korting’. Is dit een teken van een afnemend optimisme over Bitcoin.
Bitcoin en USDT
De Tether (USDT) is een stablecoin die door een centrale partij is uitgebracht. Het idee is dat er voor iedere 1 USDT (die op verschillende blockchains wordt uitgegeven) er 1 USD op een bankrekening staat.
Zo kun je je als trader dus onttrekken uit de volatiele Bitcoin markt door een balans in USDT aan te houden. De Bitcoin-USDT handelsparen zijn ook by far het meest populair.
Echter is de prijs van een USDT al een poosje een beetje lager dan die van een dollar. Theta Seek merkte dit vorige week al op. Op moment van schrijven is de prijs van een Tether gelijk aan $0.998467.
ICYMI, #USDT has been trading at a discount for the past few days. I usually take this as a form of weak market sentiment.
In this case, I think the market is wrong.#BTC 🚀 pic.twitter.com/5p5VInk1XW
Het artikel van LongHash borduurde hier op voort.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin heeft de range tussen de $9.700 tot $10.000 de afgelopen twee maanden herhaaldelijk afgewezen. Data van ByteTree laat zien dat miners de afgelopen week een groot deel van hun geminede BTC hebben verkocht. Sinds 24 juni hebben Bitcoin miners 6.506 BTC gemined en 6.267 verkocht. Daarmee hodlen ze samen slechts 239 BTC.”[/penci_blockquote]
Is een dalende prijs van USDT een teken van een afnemend positief marktsentiment?
Tether in China
Tether wordt veel gebruikt door Chinese handelaren. Enkele weken berichtten we hier al over. De totale supply aan USDT coins is sinds de tweede helft van 2019 flink toegenomen.
Volgens een rapport van Chainalysis uit oktober 2019 was 99% van de Bitcoin spot trades afkomstig van Chinese over-the-counter (OTC) activiteiten.
De Chief Economist van het analysebedrijf zei hier het volgende over:
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Mensen zouden meer aandacht moeten besteden aan de prijsontwikkeling op de grote Aziatische beurzen. Er zal waarschijnlijk een enorme liquiditeit zijn vanuit de hoek van de OTC brokers.'[/penci_blockquote]
Het feit dat Tether nu met korting wordt verkocht, impliceert dat er in de Chinese markten een grotere verkoopdruk aan het ontstaan is.
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De daling van de prijs van Tether kan erop wijzen dat er minder Bitcoin kopers uit China zijn. De Chinese gebruikers zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de handelsactiviteit van USDT.”[/penci_blockquote]
Het blijft echter gissen naar redenen. Theta Seek merkt in zijn tweet op dat deze ‘korting’ op Tether normaal gesproken bearish is. Echter ziet hij deze keer geen redenen om negatief te zijn.
Het is dus lastig een keiharde conclusie te trekken uit deze lichte waardedaling van de Tether. Ondanks dat het geen nieuw fenomeen is, is het wel opmerkelijk.
Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!