Tradingapp SoFi biedt nu bitcoin, ether en litecoin aan 800.000 klanten aan

918 totale weergaven

‘Bullish’ nieuws: SoFi biedt vanaf vandaag Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) aan haar klanten. De populaire, Amerikaanse trading app heeft ruim 800.000 gebruikers. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Vorige week brak het nieuws al dat SoFi een test met Coinbase aan het doen was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SoFi trading app en crypto

De reden is dat er onder haar klantenbestand vraag is om in de cryptovaluta te gaan handelen, zo licht CEO Anthony Noto toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Een significant percentage van onze achterban was al actief in het kopen en verkopen van cryptomunten en ze willen dat via onze app doen’.[/penci_blockquote]

SoFi heeft een aparte entiteit opgericht voor de crypto handel: SoFi Digital Assets.

Vanaf $10 kan iemand al inleggen en het maximaal orderbedrag per dag is $50.000. Net zoals zoveel diensten heeft SoFi nog geen licentie voor de staat New York.

Ze gaan een commissie van 1,25% in rekening brengen per transactie op het platform. SoFi denkt eraan om nog meer cryptomunten te gaan toevoegen aan haar aanbod.

Amerikaanse brokers en bitcoin

Op de Amerikaanse markt zijn er diverse brokers en apps die crypto verkopen. Zo is er de bekende Cash App van Square Crypto die bitcoin aanbiedt.

Daarnaast zijn er grotere, reguliere brokers zoals Ameritrade TD en eTrade die cryptovaluta aanbieden. Brokerkolos Charles Schwab ziet er juist voorlopig van af.

Naast bekende aanbieders zoals Coinbase, Kraken en Gemini zijn ook nieuwkomers zoals eToro en sinds kort Binance die zijn toegetreden tot de markt.

Lees ook – Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) op nominatie bij aandelenbeurs eTrade (5 miljoen klanten)

Lees ook – Brokerkolos TD Ameritrade (11 miljoen klanten) overweegt aanbod cryptovaluta

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...