Weiss Ratings verlaagt score cryptomunt EOS vanwege “centralisatie”

Weiss Ratings geeft cryptomunt EOS een lagere score in haar benchmark dan voorheen. De onderzoekers vinden dat de blockchain “serieuze problemen met centralisatie” heeft. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) scoren op het onderdeel ’technologie en adoptie’ met een “A” score beter. EOS krijgt een “A-” op dat onderdeel.

Weiss Ratings over EOS

Weiss Ratings vindt dat de cryptomunt “centralistische trekken” vertoont. Voor hen het evenement van vorige week, waarbij het sociale netwerk VOICE is aangekondigd, daarvan een bevestiging. Het is namelijk Block.One, het ‘bedrijf’ achter EOS, die het event runde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ethereum weer boven EOS

Een opvallende koerswijziging omdat EOS – samen met Ripple (XRP) – in februari nog door Weiss hoger werd ingeschaald dan bitcoin (BTC). De score was destijds “A”, de hoogst mogelijke score. De onderzoekers zagen het protocol als een serieuze uitdager van ethereum als ‘ruggengraat van het Nieuwe Internet’.

Een zwaarwegende variabele is ’technologie en adoptie’. Daarin scoren Bitcoin, Ethereum en Ripple nu met een “A” score beter. EOS, Litecoin en Cardano moeten zich met respectievelijk een A-, B+ en B+ zich meer bewijzen.

Weiss Ratings verlaagt score cryptomunt EOS vanwege

bron: Weiss Ratings

EOS hanteert een ander consensus model dan bijvoorbeeld ethereum. In het ‘delegated-proof-of-stake model’ zijn er een kleiner aantal actoren betrokken bij het valideren en verifiëren van de transacties op het netwerk.

Ook Cardano (ADA) moet zich bewijzen

De volgende cryptomunt die zich volgens Weiss moet bewijzen is Cardano (ADA). Zij claimen een decentrale proof-of-stake (PoS) blockchain te bouwen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het is nu aan ADA om een écht decentraal PoS blockchain te lanceren. No pressure.'[/penci_blockquote]

VOICE

Block.One steekt $150 miljoen in het nieuwe sociale netwerk VOICE. Het moet het ‘eerlijkste distributiemodel ter wereld’ worden. aldus Dan Larimer, het brein achter het consensusmodel van EOS, Steemit en Bitshares.

Gebruikers ontvangen dagelijks enkele VOICE-tokens en kunnen meer tokens verdienen door aansprekende content te delen. De tokens zijn vervolgens weer in te zetten om eigen content te promoten.

De token wordt niet verhandeld op een cryptobeurs of gemined. De functie is die van een utility token, beperkt tot het platform zelf. Larimer: ‘Zodra je deelneemt, verdien je’.

Afbeelding: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...