Bitcoin als reservemunt? ‘Een cryptomunt wordt de vervanger van de dollar’

Jim Bianco, de CEO en van het financieel analysebedrijf Bianco Research, denkt dat de komende reserve asset een cryptocurreny (zoals Bitcoin) gaat zijn.

Deze uitspraak deed hij in een aflevering van de podcast van Anthony Pompliano van 17 april. Hij merkt op dat geen enkele andere fiat valuta kan werken als vervanger van de Amerikaanse dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wereld reservemunt

Het is niet heel raar dat men nadenkt over een eventuele verschuiving van de wereldreserve munt. De economische problemen ten gevolge van de COVID-19-pandemie staan inherent aan de toenemende twijfels over het huidige financiële systeem.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Negentig procent van de wereld is in dollars. Als je Chinees bent en je wilt ruilen voor brazilliaans hout, geef je de prijs op en betaal je het in dollars.'[/penci_blockquote]

Bianco merkt op dat mensen met vermogen allemaal naar de Amerikaanse dollar vluchten. De wereld ziet het nog steeds als wereld reservemunt. De waarde van goud, olie en ook Bitcoin worden allemaal gemeten in dollarprijzen.

Libra, Bitcoin, SDR of China?

Er worden wereldwijd maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Pompliano haakt hierop in door te stellen dat mensen daardoor kunnen gaan kijken dan de huidige traditionele oplossingen. "Gaan mensen nu niet verder kijken dan de muren die de overheden en de mainstreams hebben geplaatst wat betreft een alternatieve wereld reservemunt?"

'Ik denk dat ze er al tien jaar wanhopig naar op zoek zijn', antwoord Bianco. Hij voegde eraan toe dat geen andere fiat valuta zal voldoen als vervanging voor de Amerikaanse dollar.'

Bianco zag de Libra van Facebook als goede kanshebber. Echter is de positie van het project veranderd na de tegenwerking vanuit de traditionele sector. Het was immers een bedreiging voor ons huidige systeem. Maar hij is wel duidelijk: wat hem betreft zal de volgende wereld reservemunt een cryptocurrency zijn.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Maar wel eentje die waarschijnlijk nog niet bestaat. Het moet zowel een ruilmiddel zijn als een oppotmiddel[/penci_blockquote]

Als je de geschiedenis erbij pakt lijkt het niet onlogisch dat er een einde komt aan het imperium van de dollar. In onderstaande tweet is te zien hoe reserve currencies vallen en opkomen.

Maar wat gaat de opvolger worden? De Chinese Yuan, een mandje van het IMF met SDR's of toch Bitcoin? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat hierover mee!

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC