Zakt bitcoin (BTC) door $5.000? Bitcoin Cash in de lift na ‘delisten’ BSV

865 totale weergaven

Crypto update De bitcoin (BTC) koers is op dit moment van schrijven $5.050 en de trend is dalend. Altcoin Bitcoin Cash (BCH) lijkt te profiteren van de delisting van BSV op Binance en zit behoorlijk in de lift (+14%). De cryptomunt BSV levert inmiddels ruim 10% in.

Het bedrijf Shapeshift van de prominente twitteraar en oudgediende Erik Voorhees stopt ook met Bitcoin SV. De exchange Kraken houdt een poll onder gebruikers of delisting een goed idee is. Slecht nieuws voor de heren Craig Wright en Calvin Ayre, de zelfbenoemde voormannen van deze afsplitsing van het BTC netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC)

Bitcoin lijkt dus behoorlijk onder druk te staan. Hoe bekijkt analist Stef den Tuinder van Altcoinbase de koers?

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Stef den Tuinder, Altcoinbase”]BTC corrigeert in een aantal fasen (ABC correctie) Mogelijk dat de koersdaling eindigt rond het het niveau $4.650 op de 200 Daily EMA (BitMEX beurs, redactie). De delisting van BCHSV heeft een nadelig effect. De altcoins zijn aan het bloeden, dat kan een domino effect veroorzaken, maar vooralsnog houden we stand.[/penci_blockquote]

Cryptotwitter

Wat zien analisten op Twitter in de koers van BTC?

Een oude voorspelling die nog steeds lijkt te kloppen. Check deze chart uit augustus 2018 (!)

Zijn we stiekem een beetje in wanhoopsfase?

Craig Wright die zijn zak aan BTC’tjes dumpt?

Deze cryptohond denkt dat we weer omhoog gaan met zowel BTC als ETH.

De altcoins

De meeste altcoins staan lichtjes in het rood vandaag. Bitcoin Cash (BCH) lijkt te profiteren van het gedoe rondom het kleine broertje Bitcoin SV. BCH stijgt flink, terwijl de rest bijna niet beweegt.

BCH profiteert van problemen BSV. Cijfers door CoinMarketCap

Zakt bitcoin (BTC) door $5.000? Bitcoin Cash in de lift na 'delisten' BSV

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...