10 opkomende blockchain bedrijven om in de gaten te houden in 2018

Elke dag proberen bedrijven over de hele wereld problemen op te lossen door gebruik te maken van de blockchaintechnologie. Deze bedrijven zijn te vinden in verschillende branches; van de media naar de logistiek tot aan de financiële sector. Tien 10 nieuwe bedrijven die het blockchainnetwerk als kern gebruiken voor hun bedrijf.

Patron

Patron is een van de meest toonaangevende blockchainbedrijven gevestigd in Japan. Ze werken momenteel aan een gedecentraliseerd influencer-marketing platform, om inefficiënties in merkcontent en sociale media op te lossen. Onder leiding van de influencer Atsushi Hisatsumi heeft het bedrijf al 33 miljoen euro opgehaald bij hun token sale. Samen met hun team aan blockchain experts, in samenwerking met marktleiders en middels partnerships kennen ze internationale bekendheid. Ze zijn momenteel bezig met het uitbreiden naar de VS.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

TraDove

TraDove is bezig met het ontwikkelen van een snel en betrouwbaar B2B (business to business) betalingsnetwerk voor internationale transacties. Het bedrijf lanceerde in 2018 een van de eerste B2B munten, BBC, waarmee de zakelijke vraag naar cryptocurrencies voor de verkoop en marketing werd geopend. Het B2B netwerk van TraDove verbindt kopers en verkopers van bedrijven met snelle, betrouwbare en transparante transacties. Het bedrijf is opgericht door mensen afkomstig van MIT, LinkedIn, Facebook, Amazon en Alibaba.

Celsius Network

Celsius is een leen- en uitleen platform. Het stelt gebruikers in staat om tot 5% rente te verdienen over crypto aanhoudingen. Ze bieden ook leningen aan tegen 9% rente, waarbij verschillende crypto’s als onderpand dienen. Het doel van Celsius Network is om zoveel mogelijk mensen over te laten stappen naar de cryptowereld, middels interessantere percentages dan bijvoorbeeld een bank geeft op spaartegoeden of leningen.

Menlo One

Menlo One geeft de mogelijkheid om gedecentraliseerde applicaties te ontwikkelen, net zo gemakkelijk en snel als het ontwikkelen van een traditionele webapplicatie. Hun proof-of-reputation-algoritme, is een innovatie voor DApps, net als de snelle en gedecentraliseerde database. Onder leiding van Matthew Nolan, een succesvolle ondernemer en blockchainontwikkelaar die onder meer werkte aan Ethereum, heeft Menlo One een solide basis om een succesvolle ICO te worden.

Gameflip

Gameflip is een online marktplaats, dat gamers de optie geeft om allerlei soorten digitale goederen te verhandelen. Het platform heeft daarbij al meer dan 3 miljoen gebruikers. In de komende maanden zullen er veel nieuwe game ontwikkelaars beginnen met het integreren van de Gameflip SDK, waarmee transacties van goedgekeurde in-game-goederen via het netwerk mogelijk worden.

Buddy

Buddy is een door ontwikkelaars gemaakte app store, speciaal voor ontwikkelaars. Hun visie is om het platform te worden waarop getalenteerde programmeurs wereldwijd kunnen bouwen aan nieuwe applicaties, nieuwe services of nieuwe blockchain toepassingen. Het doel? Miljoenen ontwikkelaars helpen door alles wat geautomatiseerd kan worden te verwijderen. Op die wijze zouden ze meer tijd overhouden voor werkelijke creativiteit. Buddy heeft een indrukwekkende lijst aan klanten en partners, waaronder Amazon, Google en Github.

Adbit

Adbit, is ’s werelds eerste blockchain gedreven mediaplanning en inkoopplatform (CIINCH Media Marketplace) speciaal voor traditionele media (tv, print, radio). Ze vinden dat traditionele media tot nu toe gefaald heeft mee te gaan met de tijd, en daar willen zij verandering in brengen. Ze richtten zich onder andere op het automatiseren van de tot op heden handmatige processen, waar de markt tot nu toe nog geen oplossingen voor heeft gevonden.

Dacc

Dacc is een op inhoud gebaseerde blockchain, met identiteit en toegangsbeheer op infrastructuur niveau. Het geeft gebruikers volledige controle over onder meer content creatie, opslag en toegang. Dit project is niet alleen veelbelovend vanwege het product, ook dit team is indrukwekkend te noemen. Mensen afkomstig van instellingen als Harvard en MIT, met gesloten partnerships met bedrijven als Tron, Consensus Capital, Block VC, FBG Capital en het Roark fund.

Goldilock

Goldilock is een project dat er naar streeft de manier te veranderen waarop gegevens worden opgeslagen en beveiligd op het internet. Goldilocks zorgt ervoor dat personen en instellingen digitale inhoud veilig kunnen opslaan, doordat de inhoud fysiek losgekoppeld wordt van het internet, tot het moment dat de gebruiker het wil verbinden en gebruiken. Goldilock Security Suite mag een gepatenteerde, op afstand geactiveerde, beveiligingsoplossing heten.

Fcoin

Fcoin betreft een gedecentraliseerde en volledig transparante cryptocurrency in China, opgericht door Zhang Jian, voormalig CTO van Huobi. Fcoin is uniek omdat het gebaseerd is op een mining en winstdeel mechanisme, die ervoor zorgt dat 80% teruggaat naar de gemeenschap. Fcoin is pas gelanceerd, in mei, maar heeft onlangs aanzienlijk veel media aandacht gekregen door de groei die ze de afgelopen weken hebben weten te bewerkstelligen.

Hoewel het slechts tien voorbeelden betreffen van een almaar groeiende lijst van bedrijven die het blokchain netwerk gebruiken, geeft het een idee wat er allemaal ontwikkeld wordt. En hoewel de projecten allemaal een helder doel voor ogen hebben, moet uiteindelijk nog blijken welke het echt gaan redden.

Bron: Forbes

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
blockchaintechnologiecrypto

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...