Altcoin update – OmiseGO lanceert GO.exchange en start Alpha

Altcoin update - Het OmiseGO (OMG) project heeft een aantal belangrijke mijlpalen bereikt. Kortgeleden is de Alpha op het Ethereum testnet live gegaan. Nu kondigt het team ook aan dat het binnenkort een handelsbeurs gaat lanceren. Deze nieuwe handelsbeurs krijgt de naam GO.Exchange en heeft als doel het OmiseGO netwerk van liquiditeit te voorzien. Ondertussen vordert het werk aan de wallet gestaag en lijkt het project langzaam vorm te krijgen.

OmiseGO Plasma

OmiseGO is één van de projecten dat werkt aan een schaalbaarheidsoplossing voor Ethereum genaamd Plasma. Dat doen ze om een betalingsnetwerk gebaseerd op Ethereum te creëren dat de belofte van cryptovaluta moet waarmaken: snel, eenvoudig en goedkoop betalingen verrichten zonder tussenkomst van banken. Moederbedrijf Omise is al een betalingsprovider met een bestaand klantenbestand, een beetje zoals iDeal in Nederland maar dan in Zuidoost-Azië en met een veel grotere dekking. Met de auteur van de Plasma whitepaper Joseph Poon aan hun zijde en Vitalik Buterin als adviseur zorgde het project in 2017 voor veel furore. De gemoederen zijn door de langzame vooruitgang inmiddels wel wat bekoeld. Er lijkt nu echter eindelijk schot te komen in het project.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

OmiseGO Ari Alpha

Zo lanceerde OmiseGO kortgeleden een gesloten Alpha op het Rinkeby Ethereum testnet. Deze Alpha kreeg de naam Ari mee en vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in het ontwikkelingsproces. De Alpha fase is namelijk de eerste echte testfase. Het betekent dat OmiseGO in principe beschikt over een werkende versie van wat zij 'More Viable Plasma' noemen (de opvolger van 'Minimal Viable Plasma'). Er zitten nog genoeg kinderziektes in maar de Alpha is een duidelijke overgang van het theoretische onderzoek naar de praktische implementatie ervan.

GO.exchange

Een nieuwe ontwikkeling is de aankondiging van Omise om een crypto handelsbeurs op te starten. Dat is ter voorbereiding op de lancering van het OmiseGO netwerk. Het moet met OmiseGO namelijk mogelijk worden om overal te betalen in een valuta naar keuze, waarbij de ontvanger ook een valuta naar keuze ontvangt. Om deze wisseltruc uit te voeren moet er ergens in het proces een bestaand netwerk zijn met kopers en verkopers van diverse valuta om de één voor de ander te kunnen wisselen. Door middel van GO.exchange hoopt OmiseGO daarvoor voldoende liquiditeit te kunnen opbouwen om het netwerk op gang te helpen. GO.exchange zal binnenkort starten met een 'soft launch'. Aanmelden om deel te nemen aan de soft launch kan via deze link.

Zusterbedrijf

Opmerkelijk is dat GO.exchange een dochteronderneming is van moederbedrijf Omise en geen onderdeel van OmiseGO. Het is daarnaast ook een gecentraliseerde handelsbeurs en moet een op zichzelf staand bedrijf worden. Initieel was het plan om een bestaande handelsbeurs over te nemen. Die plannen liepen echter spaak en daarom besloten ze er zelf maar één op te zetten. GO.exchange zal zich eerst richten op het verzamelen van liquiditeit en zich pas later op het OmiseGO netwerk aansluiten. De handelskosten worden dan ook door het bedrijf erachter geïncasseerd en niet onder OMG stakeholders verdeeld.

DEX

Dat is wel de bedoeling bij de decentrale handelsbeurs (DEX) die uiteindelijk op het netwerk moet worden aangesloten. De ontwikkeling van de DEX volgt echter op een later stadium. GO.exchange zal overigens niet de enige handelsbeurs zijn die op het OmiseGO netwerk wordt aangesloten. Ook andere handelsbeurzen en dienstverleners kunnen zich op eenzelfde manier aansluiten op het netwerk om daarop hun diensten aan te bieden.

Wallet

Ook het werk aan de ‘white label’ wallet vordert gestaag. Dit is een soort kant-en-klare wallet op basis waarvan andere organisaties gratis en eenvoudig een eigen wallet kunnen bouwen. Dit om de drempel te verlagen en adoptie van het OmiseGO netwerk te bevorderen. De wallet is al een tijdje in in de testfase. Onlangs nog rapporteerde het team dat ze begonnen zijn met de Ethereum integratie.

Vooruitgang

OmiseGO loopt zoals de meeste blockchain projecten achter op schema maar duidelijk is dat er wel voortgang geboekt wordt. Toch zal het nog een tijd duren voordat alle onderdelen van het project zijn opgeleverd. Plasma is één van de meer ingewikkelde schaalbaarheidsoplossingen gebleken. Het is nog altijd compleet nieuwe technologie die bedacht wordt. Ook zal het natuurlijk allemaal uitvoerig moeten worden getest. Het is afwachten wat de rest van 2019 ons zal brengen maar het is niet ondenkbaar dat de ontwikkeling tot in 2020 door loopt.

Koers OMG

De koers van OMG, de token van OmiseGo volgt grotendeels de dominante trend op de cryptomarkt. De koers van de afgelopen zes maanden (bron: Coincap.io). Per OMG betaal je 1,25 dollar, met een plusje van bijna 1 procent afgelopen etmaal.

Altcoin update - OmiseGO lanceert GO.exchange en start Alpha

Bitcoin Magazine sprak in het verleden al eens met de managing director van OmiseGO Vansa Chatikavanij. Bekijk het interview hieronder of volg deze link:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen

In de VS hebben exchange-traded funds (ETF's) voor bitcoin (BTC) ongekende handelsvolumes gezien sinds hun...

XRP koers verwachting Nieuws
Einde Rechtszaak Ripple vs SEC In April, Voorspelt Crypto Analist

Bekende crypto analist, Whalefud Capital, voorspelt dat de rechtszaak van Ripple vs. de SEC in...

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Nieuws
VS verbiedt crypto-adressen gekoppeld aan LockBit ransomwaregroep

De LockBit hackers hebben meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt, die samen meer dan $120 miljoen...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse Analist Michaël van de Poppe Ziet Mogelijke Bitcoin Correctie van 40%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer