EOS-bedenker Dan Larimer overweegt nieuwe privacy-blockchain te maken

Dan Larimer, het brein achter EOS, heeft via Telegram laten weten na te denken over een mogelijke nieuwe blockchain. Deze geheel nieuwe blockchain zou onafhankelijk van EOS bestaan en zou voornamelijk de rol van valuta vervullen waarbij privacy een hoge prioriteit heeft. Het gedachtespinsel van Larimer heeft als voorlopige werktitel ‘MonerEOS’ gekregen.

MonerEOS

MonerEOS lijkt een woordspeling te zijn op Monero (XMR) en EOS en de nadruk op complete privacy lijkt dat te bevestigen. Volgens de EOS-bedenker zou de nieuwe blockchain een niet-programmeerbare worden, een hoge mate van privacy kennen en zich voornamelijk toespitsen op het vervullen van de rol van geld. Via Telegram gaf Dan Larimer meer uitleg over wat voor blockchain hij voor ogen heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Behalve de nadruk op privacy valt op dat de nieuwe blockchain gebaseerd zou worden op een deflationair model. Het kent ook geen Proof-of-Stake of stem-mechanisme, maar wel de mogelijkheid om tokens te creëren en uit te geven. De eigenschappen en het economische model van MonerEOS wijken in grote mate af van eerdere projecten van Dan Larimer zoals Bitshares (BTS), STEEM of EOS.

Geen gevaar voor EOS

Het idee voor de nieuwe blockchain ontstond bij Larimer op toen hij werkte aan schaalbaarheidsoplossingen voor de EOS blockchain waarbij hij nieuwe ontdekkingen deed die in de nieuwe blockchain gebruikt kunnen worden. Hij benadrukte dat zijn eventuele werk aan de nieuwe blockchain geen gevaar is voor de ontwikkeling van EOS, welke volgens Dan Larimer nog steeds de toekomst van blockchain is.

Blockchain #4

Critici wijzen er echter op dat EOS al het derde blockchain-project van Dan Larimer zou zijn dat hij kort na de lancering achter zich zou laten om aan iets nieuws te beginnen. Larimer is behalve de bedenker van EOS ook het brein geweest achter Bitshares (BTS) en later de STEEM blockchain. Hoewel de beide projecten initieel veel furore maakten viel de ontwikkeling van beide blockchains na het vertrek van Larimer nagenoeg stil. Het bedrijf achter de ontwikkeling op de STEEM blockchain Steemit Inc. maakte onlangs nog bekend dat zij 70% van hun werknemers moest ontslaan om te kunnen overleven, en Bitshares wist zelfs in hype-jaar 2017 nauwelijks de interesse van investeerders te wekken. Het leverde Dan Larimer het verwijt en de reputatie op projecten te starten om ze vervolgens voordat ze volgroeid zijn te verlaten – een verwijt dat nu wederom de kop opsteekt. Desondanks is er rondom de programmeur een community aan fans ontstaan die hem van project tot project lijkt te volgen.

Koersdaling

Het nieuws viel hoogstwaarschijnlijk niet bij alle investeerders in goede aarde. Hoewel de gehele markt momenteel erg volatiel is valt op dat de EOS-token met een koersdaling van 10% tot de sterkste dalers van het moment behoort. De EOS blockchain lanceerde in juni en wordt sindsdien geplaagd door controverses rondom de mate van de/centralisatie in het EOS ecosysteem. Over het platform, dat oorspronkelijk als slogan ‘Decentralize everything’ droeg, zei Dan Larimer onlangs nog in een Youtube interview dat “Decentralization isn’t what we’re after”. De ICO van EOS duurde één jaar lang en was met $4 miljard dollar de grootste ICO ooit.

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
cryptocryptovalutaEOS

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer