Ethereum (ETH) krijgt concurrentie van TRON bij gaming dApps

Bitguild, een maker van blockchain games, heeft zijn PLAT-token verplaatst van de Ethereum (ETH) blockchain naar TRON. De token is dus van een ERC20 naar een TRC20 geswapt. Het migratieproces verloopt simpel: de ERC20-tokens zijn volledig compatibel met de TRC20-token standaard van TRON.

Lees ook het interview met Justin Sun, ceo en oprichter van TRON: “Ik koop vooral bitcoin bij”

EOS en TRON winnen terrein op Ethereum

TRON wint al langer populariteit als blockchainplatform en concurreert met ethereum en eos op dit vlak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een aantal bekende populaire games zijn in 2018 verhuisd naar de TRON-blockchain. Onder meer de Chinese blockchain MMORPG KuaiXiYou en TronGoo (voorheen bekend als EtherGoo) draaien op het netwerk.

Een van de prikkels is dat Justin Sun een speciaal fonds voor dApp-makers in het leven heeft geroepen om hen te ondersteunen tijdens de ‘cryptowinter’.

Vooral EOS en TRON winnen steeds meer terrein. Voorheen was Ethereum de enige keuze voor programmeurs, maar inmiddels schieten de EOS en TRON dApps als paddenstoelen uit de grond.

TRON’s positie in gaming

In februari dit jaar is TRON gaan samenwerken met 0xGames om zijn 0xWarriors gaming-dapp te lanceren.

Justin Sun bracht ook een Memo of Understanding met Korea Mobile Game Association (KMGA) en Korea Blockchain Contents Association (KBCCA) – de leiders van de Zuid-Koreaanse gaming industrie.

Lees meer over:
DappsERC20EthereumgamenTron