Hong Kong gaat crypto wetten actualiseren voor innovatie en veiligheid van beleggers

88947 totale weergaven

De financiële toezichthouders van Hong Kong zijn bezig met het actualiseren van crypto wetten om innovatie te bevorderen en beleggers te beschermen, met het uiteindelijke doel om een leidende FinTech hub te worden. 

Nieuwe regelgeving in Hong Kong

De financiële toezichthouders in Hong Kong nemen een proactieve houding aan ten aanzien van de huidige crypto regelgeving. Daarbij willen ze deze aanpassen aan de steeds veranderende aard van de markt. 

Het hoofd van het ministerie van Financiën, Christopher Hui, benadrukt dat de regering de crypto-gerelateerde regels voortdurend bijwerkt om aan te sluiten bij de ontwikkeling in de sector. Deze aanpak is bedoeld om de zorgen weg te nemen dat regelgeving innovatie zou kunnen belemmeren of beleggers niet zou kunnen beschermen. 

Het regelgevingsklimaat voor cryptocurrencies in Hong Kong wordt compleet heroverwogen. Recente verklaringen van Hui onderstrepen het plan van de regering om de regelgeving ‘waar nodig’ aan te passen. Hiermee willen ze de marktgroei ondersteunen en investeerders beter beschermen. De strategie richt zich op innovatie in evenwicht brengen met veiligheid en deelnemers te beschermen tegen marktvolatiliteit en risico’s. 

Parlementair onderzoek

Dit nieuws kwam na een parlementair onderzoek over het versnellen van het cryptolicentie proces en het versoepelen van de distributieregels voor crypto-activa door tussenpersonen. 

Hui verduidelijkte dat gelicentieerde bedrijven of geregistreerde instellingen crypto producten kunnen distribueren met eenvoudige kennisgeving aan toezichthouders, waardoor gewijzigde licentievoorwaarden worden vermeden. 

Het uitdagende regelgevingsklimaat

Desondanks is het crypto regelgevingsklimaat in Hong Kong één van de meest uitdagende van de wereld. Veel grote globale beurzen, waaronder OKX en Gate.io, hebben de licentieaanvraag ingetrokken vanwege de strikte deadlines. 

Het mandaat van de SFC vereist dat alle crypto exchanges in Hong Kong voor 1 juni een licentie hebben. Voor deze verschuiving in de regelgeving heeft de SFC waarschuwingen afgegeven over drie bedrijven die betrokken waren bij ongeoorloofde activiteiten op het gebied van crypto. 

Op 28 juni markeerde de SFC Tokencan voor het beperken van opnames en het verstrekken van valse informatie, VBIT Exchange voor het opereren zonder vergunning en HKD.com Corporation voor het misleiden van investeerders en het blokkeren van opnames. 

Regelgevende aanpak

De aanpak van de regering van Hong Kong bij het reguleren van crypto weerspiegelt een bredere strategie om innovatie te ondersteunen en tegelijkertijd investeerders te beschermen. Door de regelgeving voortdurend aan te passen, streven ze naar technologische vooruitgang en het bevorderen van een veilig financieel klimaat. 

Samenvatting

Samenvattend kunnen we zeggen dat het grote parlementaire onderzoek de noodzaak van een flexibel regelgevingskader benadrukt om een gelijke tred te houden met de snelle cryptomarkt. De verklaring van Hui dat gelicentieerde instellingen crypto producten met minimale hindernissen kunnen distribueren, is een stap in de richting van het stimuleren van bredere marktparticipatie. 

Echter, de terugtrekking van grote beurzen duidt op aanhoudende problemen bij het balanceren van strikte regelgeving met markttoegang. Hoe dan ook, Hong Kong zet verschillende stappen in de richting van een grote FinTech hub. 

Lees meer over:
Hong KongSFC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...