Microsoft kondigt VeriSol aan: verificatie van ethereum smart contracts

398 totale weergaven

Microsoft kondigt een open source ethereum (ETH) verificatieprogramma aan voor de programmeertaal Solidity. De tool krijgt de naam VeriSol–Verifier for Smart contracts." data-url="/glossary/solidity">Solidity.

Wat betekent dit nu? Ontwikkelaars krijgen een toolkit om specificaties schrijven voor smart contracts. Dit gaat echter met een andere programmeertaal dan Solidity waarop ethereum op is gebaseerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

VeriSol: verificatie van smart contracts

VeriSol is nog een prototype en is een product van een partnerschap tussen de Azure Blockchain en Microsoft Research. Verificatie helpt bij het nog meer beveiligen van smart contracts. Met het programma kunnen ontwikkelaars kritieke componenten van smart contracts controleren.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Shuvendu Lahiri, senior onderzoeker bij Microsoft "]Door de bescheiden codegrootte en de sequentiële semantiek van slimme contracten is verificatie op schaal mogelijk. Door de open operationele omgeving is de noodzaak om een smart contract handmatig te modelleren kleiner."[/penci_blockquote]

Microsoft Azure en ethereum

Microsoft is actief in de blockchainwereld. De techgigant uit Seattle lanceerde een softwarepakket, waarmee ontwikkelaars gemakkelijk applicaties gebaseerd op ethereum kunnen bouwen.

Deze ontwikkelkit voor ethereum moet ontwikkelaars helpen om applicaties te bouwen op ethereum of de Azure Blockchain Service van Microsoft.

Ethereum Alliance

De softwaremaker is ook onderdeel van de Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Samen met deze alliantie komt Microsoft met een zakelijke propositie: een kant-en-klaar pakket voor bedrijven om de juiste crypto tokens uit te geven.

De EEA ontwikkelt bepaalde standaarden voor tokens. Zo wordt gekeken hoe bedrijven aan de slag kunnen met smart contracts. Ook is de Enterprise Ethereum Alliance verantwoordelijk voor de ‘Token Taxonomy Initiative’.

Bron: Microsoft

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...